>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MAE, despre rezoluţia privind Ierusalimul în cadrul Adunării Generale ONU: Votul a fost de „abţinere”, e necesară prudenţa


Ministerul Afacerilor Externe transmite, joi, în legătură cu rezoluţia pe tema statutului Ierusalimului că România a exprimat vot de „abţinere” în cadrul Adunării Generale ONU fiind necesară prudenţa şi relansarea dialogului în cadrul procesului de pace.

"Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziţia cunoscută cu privire la implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să co-existe în pace şi securitate, şi la necesitatea de a pune capăt acestui conflict. MAE reiterează angajamentul constant al României faţă de eforturile comunităţii internaţionale de a contribui la o rezolvare justă şi de durată a conflictului israeliano-palestinian, care să corespundă intereselor ambelor părţi, şi la asigurarea păcii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu", se arată într-un comunicat de presă, transmis de Ministerul de Externe, agenţiei MEDIAFAX.
Sursa citată apreciază că promovarea proiectului de rezoluţie pe tema statutului Ierusalimului survine într-un moment în care ar trebui manifestată prudenţă.
"MAE consideră mai degrabă necesară, în această etapă, relansarea dialogului direct în vederea deblocării procesului de pace. În consecinţă, România a exprimat vot de „abţinere” în cadrul AG ONU", mai transmite MAE.Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat joi seară, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Dintre cele 193 de state membre, 128 au votat în favoarea proiectului de rezoluţie care condamnă decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul, iar nouă ţări, inclusiv Statele Unite şi Israelul, au votat împotrivă. Treizeci şi cinci de ţări s-au abţinut de la vot. Rezoluţia Adunării Generale ONU nu are caracter legal obligatoriu.
Potrivit unor surse citate de cotidianul Jerusalem Post, 22 dintre cele 28 de ţări membre UE au votat în favoarea rezoluţiei. România, Cehia, Ungaria, Letonia şi Polonia s-au abţinut de la vot. Reprezentantul Lituaniei a lipsit de la sesiunea extraordinară a Adunării Generale ONU.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu