>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mai multe maşini sunt blocate din cauza zăpezii, pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400. Ce spun autorităţile locale

Cincisprezece maşini sunt blocate, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza zăpezii, pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400 din Masivul Bucegi, autorităţile acţionând pentru deblocarea lor cu un buldoexcavator, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, pentru Mediafax, că pe DC 134 din Sinaia, drumul care duce spre Cota 1400, mai multe maşini au rămas blocate, duminică, din cauza ninsorii.
"Va interveni un buldoexcavator al Primăriei şi vor fi scoase. Totodată, s-a luat măsura închiderii drumului", a declarat Brezeanu.
La rândul său, primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru Mediafax, că drumul respectiv era închis, dar şoferii nu au respectat măsura şi au mutat bariera."Drumul era închis din cauza ninsorii. Şoferii au dat bariera la o parte şi au trecut. Sunt peste 15 autoturisme blocate. Noi nu închidem drumul că nu avem bani să facem deszăpezirea. Trebuie reabilitat. Am cerut bani de la Consiliul Judeţean şi ne-au promis că ne vor da anul viitor. Sunt izvoare care ajung pe drum şi l-au deteriorat", a spus Oprea.
Potrivit acestuia, în zonă a fost trimis şi un utilaj care va arunca cu material antiderapant.
Pentru următoarele ore, meteorologii anunţă ninsori moderate cantitativ la munte, intensificări ale vântului în regiunile sud-estice. Se circulă în condiţii de vizibilitate scăzută şi carosabil umed.
Ministerul Afacerilor Interne precizează că, din cauza ninsorii abundente, circulaţia rutieră pe DC134 Sinaia – Cota 1400 a fost închisă.
”Îi atenţionăm pe toţi cei care se deplasează pe drumuri de munte să aibă pregătit autoturismul pentru condiţii de iarnă”, informează MAI.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu