>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Manda: Comisia SRI nu a primit răspuns privind solicitarea de retragere din funcţie a lui Dumbravă


Comisia SRI nu a primit niciun răspuns de la SRI privind solicitarea de retragere din funcţie a generalului Dumitru Dumbravă, a precizat, marţi, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Întrebat dacă a primit răspuns de la SRI referitor la solicitarea de retragere din funcţie a lui Dumbravă, adresată SRI săptămâna trecută de către Comisie, Manda a spus: „Nu, nu am primit niciun răspuns până în acest moment”.
Întrebat cât timp va aştepta Comisia SRI răspunsul Serviciului, Manda a răspuns: „Nu am stabilit un orizont de timp. Cum am spus şi altădată, solicitarea nu e obligatorie pentru SRI”.
Pe 28 noiembrie, preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda a spus că membrii comisiei au decis să trimită o adresă Serviciului în care îi solicită să analizeze posibilitatea eliberării generalului Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI, având în vedere afirmaţiile făcute de acesta în comisie.Claudiu Manda a precizat că decizia s-a luat în urma declaraţiilor generalului Dumitru Dumbravă la audierea sa în Comisia SRI, precum şi a afirmaţiilor făcute de către petenţii care au venit la comisiei. ”Toţi colegii şi-au exprimat un punct de vedere, cu 5 voturi la 3 am hotărât sa adresam SRI o adresă în care să solicităm analiza şi decizia privind eliberarea din funcţia de secretar general a lui Dumitru Dumbravă, având în vedere lucrurile spuse de domnia sa în cadrul comisiei, de petenţi în cadrul comisiei şi lucruri spuse în spaţiul public, considerând că e benefic să lămurim aspectele, dar nu cu domnul Dumbravă în situaţia de secretar general”, a declarat Claudiu Manda.
Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu (USR), membru în Comisia SRI, a acuzat atunci politizarea comisiei, arătând că decizia de solicitare a demisiei generalului Dumbravă a fost una politică şi că PSD sacrifică orice, chiar şi militari de carieră, pentru a-l salva pe Dragnea. „Am ajuns într-un moment în care, din păcate, Comisia SRI nu-şi mai îndeplineşte rolul ei legal, ci a intrat în siajul luptelor politice care nu ar trebuie să aibă loc în această comisie care are un singur scop, de a verifica legalitatea acţiunilor SRI”, a spus deputatul USR.
El a precizat că decizia de solicitare a demisiei generalului Dumbravă, votată marţi cu majoritate de Comisia SRI, contravine Hotărârii nr. 30 a Parlamentului prin care Comisia este înfiinţată şi care stipulează datoria Comisiei de a apăra onoarea SRI şi a cadrelor SRI. „În cazul domnului Dumbravă nu există nicio probă clară care să arate vreo suspiciune că ar fi comis ceva în afara atribuţiunilor de serviciu. Ce s-a făcut azi se încadrează doar într-o luptă politică în care PSD sacrifică orice, chiar şi un militar de carieră, pentru a arunca o umbră asupra acuzaţiilor care sunt aduse conducătorului acestui partid (Liviu Dragnea, n.r.)”, a spus deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.
Tot atunci, SRI a transmis că dialogul dintre instituţie şi comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului. Serviciul a cerut comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice. "Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic, manifestându-şi totodată determinarea de a continua cooperarea corectă şi de bună credinţă în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaţionarea interinstituţională. Pentru a elimina suspiciunile menţionate de preşedintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce priveşte corespondenţa între SRI şi Comisie, Biroul Executiv a hotărât, în şedinţa de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituţional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului", transmitea SRI.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu