>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a premierului Netanyahu


Mii de persoane au participat, sâmbătă seara, la Tel Aviv, la un protest anticorupţie şi faţă de premierul Benjamin Netanyahu, care este anchetat pentru presupuse fapte de abuz de putere, informează agenţia de ştiri Reuters.

Poliţia a estimat că la manifestaţie au participat aproximativ 10.000 de persoane.
Protestele, care au loc săptămânal, au izbucnit în urma iniţierii unor anchete de corupţie ce îl vizează pe premierul Netanyahu. Liderul israelian respinge însă acuzaţiile.
Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui cotidian pentru o acoperire favorabilă din partea acestei instituţii media.Partidul Likud, formaţiunea de dreapta condusă de Netanyahu, a catalogat protestul drept o demonstraţie a activiştilor de stânga şi a îndemnat cetăţenilor israelieni să-l susţină pe premier care luptă să apere Israelul în faţa criticilor internaţionale după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.
În cursul protestelor, participanţii s-au declarat susţinători ai partidelor atât de dreapta, cât şi de stânga. Sâmbătă, unii protestatari au afişat mesaje ca: "Nici de stânga, nici de dreapta (cerem) integritate", sau "Ne-am săturat de (politicieni) corupţi".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu