>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

PNL: Ajutoarele de stat companiilor din IT arată prostia Guvernului PSDragnea


Purtătorul de cuvânt PNL, Ionel Dancă, a criticat, vineri, decizia Guvernului de a da ajutoare de stat companiilor din IT şi cercetare-dezvoltare pentru a nu diminua salariile angajaţilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale, afirmând că arată ”prostia extraordinară a acestei guvernări".

”Decizia guvernului Tudose de a da ajutoare de stat companiilor din IT şi cercetare - dezvoltare pentru a nu scadea salariile angajatilor ca urmare a transferului de contribuţii sociale arată prostia extraordinară a acestei guvernări”, a declarat purtătorul de cuvât al PNL, Ionel Dancă, pe Facebook.
Ionel Dancă a afirmat că deşi Guvernul ”PSDragnea” a susţinut ”cu insistenţă” că nu vor scădea salariile în 2018, dupa transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, recunoaşte acum că sunt sectoare unde salariile urmează să scadă.
”Pentru salariaţii care până acum aveau impozit zero pe venit, transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajatului duce la o scădere a salariului net cu cca. 7%. Asta înseamnă că din ianuarie 2018, un IT-ist, de exemplu, cu un salariu de 4000 lei net va castiga cu 280 lei mai puţin. Să vii acum şi să dai ajutoare de stat, din bugetul naţional, adică de la toţi angajaţii români, unor companii care nu aveau nevoie de aşa ceva şi care nu au cerut acest lucru pentru a anula efectele negative ale propriilor măsuri arată PROSTIA PSD – ALDE”, a scris Dancă.
Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că Dragnea şi Tudose demonstrează încă o dată că ”nu înteleg economie şi tradează din nou mentalitatea lor comunistă”.
”IT-iştii nu sunt noii Stahanovisti care trebuie compensaţi cu premii sociale din rezerva de stat pentru merite deosebite în creşterea productivităţii. Nici companiile din IT şi nici angajaţii lor nu au nevoie de ajutoare sociale de la guvern. Pentru stimularea unor sectoare economice sunt necesare facilitaţi fiscale şi nu ajutoare de stat. Adică, statul să le ia mai puţin din banii lor, nu să le dea bani de la alţii! It's economy, stupid...”, a conchis Dancă(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu