>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Presa internaţională anunţă decesul Regelui Mihai | Le Figaro: "Regele Mihai I sau istoria tumultoasă a României"/ Der Spiegel: "România - A murit Regele Mihai I, un luptător împotriva nazismului şi comunismului"


Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre moartea Regelui Mihai.

"Fostul rege al României Mihai a murit în Elveţia la vârsta de 96 de ani", titrează agenţia Reuters.
"România: fostul rege Mihai, care a condus ţara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a decedat la vârsta de 96 de ani", a scris agenţia Associated Press.
"A murit în Elveţia monarhul destituit de regimul comunist", a titrat publicaţia elveţiană TicinoNews.
"Fostul Rege Mihai I al României a murit", relatează cotidianul francez Liberation.
Informaţia despre moartea Regelui Mihai este difuzată de numeroase publicaţii din toate ţările europene şi din Statele Unite. "Ultimul rege al României a murit", a relatat Deutsche Welle.
"Fostul rege al României Mihai I a murit. Ultimul rege al României a decedat marţi la vârsta de 96 de ani (...)", scrie revista Bild.
"Regele Mihai, membru al Casei Regale Hohenzollern şi unul dintre verii îndepărtaţi ai Reginei Elizabeth a II-a, era unul dintre ultimii membri supravieţuitori ai monarhiilor Europei din perioada interbelică şi postbelică. (...) Exilat de comunişti în 1948, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în ţara natală în contextul destrămării Blocului sovietic. Treptat, a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la admiterea României în NATO, în 2004, şi în Uniunea Europeană, în 2007", comentează cotidianul american The Washington Post.
"Regele Mihai I sau istoria tumultoasă a României", titrează cotidianul francez Le Figaro. "Fostul rege al României, decedat la vârsta de 96 de ani, a reprezentat destinul tragic al ţării sale în secolul XX, de la Al II-lea Război Mondial la regimul comunist", comentează Le Figaro.
"România: fostul rege care a ajutat la înlăturarea nazismului, a decedat la vârsta de 96 de ani. În anul 1944, când România era aliată cu Germania nazistă, Regele Mihai a reuşit oprirea dictaturii mareşalului Antonescu şi a adus naţiunea sa de partea aliaţilor", observă publicaţia Times of Israel.
"România - A murit Regele Mihai I, un luptător împotriva nazismului şi comunismului", a notat Der Spiegel.
"Regele Mihai I al României a murit. Cel care a condus România în perioada celui de-Al II-lea Război Mondial, înainte de a abdica în 1947 şi a reveni în ţară în 1997, a decedat marţi, la vârsta de 96 de ani", scrie cotidianul francez Le Monde.
"Fostul Rege al României Mihai I, vărul reginei Elizabeth, a decedat la 96 de ani", relatează publicaţia britanică Daily Mirror.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu