>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Raportul MCV este dezbătut astăzi de Consiliulul Superior al Magistraturii. Şedinţa a început la ora 10.00


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dezbate, joi, în şedinţă, raportul Comisiei Europene cu privire la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Nota Direcţiei afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe nr. 24221/2017 privind analiza Raportului Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu asupra progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, publicat la data de 15 noiembrie 2017" se află pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, programată să înceapă la ora 10.00.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorii a nouă state, instituţia pe care o conduce anunţând că aceştia au "împărtăşit preocuparea" privind proictul de modificare a legilor justiţiei.
"Au fost abordate aspecte referitoare la recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor douăsprezece recomandări menţionate în recentul Raport al Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, structurarea statului de drept, precum şi colaborarea în domeniul justiţiei. Domnii Ambasadori au împărtăşit opiniile şi preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi dorinţa fermă ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, recunoscând progresul făcut începând cu anul 2007", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă."Excelenţele Lor, domnii Ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat dorinţa ca România să creeze cadrul necesar pentru a permite îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să evite orice decizie care ar putea face ca acest obiectiv să fie mai greu de atins. De asemenea, au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia asupra unor aspecte de bază ale reformei justiţiei", a mai transmis Ministerul Justiţiei.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, după întâlnirea avută cu ambasadorii, că o primă concluzie este cea potrivit căreia nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor justiţiei, precizând că nu a primit reproşuri din partea diplomaţilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu