>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Sirenele au sunat la Timişoara, primul oraş liber de comunism din ţară, la 28 de ani de la Revoluţie


Sirenele au sunat, miercuri, la ora 12.00, timp de trei minute, în Piaţa Operei din Timişoara, primul oraş liber de comunism din România, la 28 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Momentul în care Timişoara a devenit, în 20 decembrie 1989, primul oraş liber de comunism din România, a fost marcat şi în acest an în centrul oraşului. Astfel, la ora 12.00, timp de trei minute, sirenele antiaeriene au sunat în Piaţa Operei.
Ca de obicei, la acţiune au participat şi mai mulţi revoluţionari, care s-au urcat în balconul Operei Române, considerat simbol al Revoluţiei, la fel cum au făcut acum 28 de ani.
“Sunt unul dintre cei care au format Frontul Democratic Român din Timişoara în data de 20 decembrie 1989. Pentru mine, ziua de 20 decembrie este ziua libertăţii şi a începutului democraţiei. În Timişoara s-a ieşit cu adevărat la victorie, o luptă reală, nu o lovitură de stat sau o lovitură de aparat, cum se spune. Noi, ca în fiecare an, ieşim şi comemorăm acest eveniment foarte important”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, revoluţionarul Gruia Sărăcan.Tot miercuri, Primăria Timişoara organizează de la ora 20.00, în Piaţa Victoriei, concertul “Rock pentru Revoluţie”, dedicat memoriei celor care au murit în urmă cu 28 de ani, cu participarea trupelor Phoenix, Pro Musica şi Vest Phoenix Cover.
La Timişoara au murit, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, aproximativ o sută de persoane. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei “Memorialul Revoluţiei”, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 - 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu