>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

SUA: Racheta lansată de rebelii huthi înspre Riad prezintă "semnele distinctive" ale atacurilor cu armament furnizat de Iran

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a declarat că racheta lansată marţi de rebelii huthi din Yemen înspre capitala saudită prezintă "toate semnele distinctive" ale atacurilor precedente cu arme furnizate de Iran, informează site-ul agenţiei Reuters.

Forţele aeriene ale Arabiei Saudite au interceptat, marţi, o rachetă balistică lansată în direcţia capitalei Riad de către rebelii huthi din Yemen.
Potrivit televiziunii saudite de stat, până în prezent nu au fost raportate daune materiale sau victime ca urmare a interceptării rachetei deasupra Riadului.
Televiziunea al-Masirah, aparţinând mişcării şiite huthi, a transmis că luptătorii huthi au lansat o rachetă Volcano H-2 către palatul regal Yamama din Riad. Potrivit acestei surse, liderii saudiţi participau la o întrunire la palat în acel moment.
Luna trecută, o rachetă balistică lansată din Yemen a fost aproape să lovească aeroportul din Riad.
Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi.
O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care sunt susţinuţi de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu