>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Un grup de peste 60 de migranţi, depistat pe Marea Neagră, a cerut azil în România


Peste 60 de străini, care au fost depistaţi la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Neagră, au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională din partea statului român, fiind cazaţi în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de imigrări au preluat de la Poliţia de Frontieră 65 de persoane depistate, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Neagră. În urma activităţilor desfăşurate, s-a stabilit că grupul este format din 31 de bărbaţi, 11 femei şi 23 de copii, care au declarat că sunt din Irak, Pakistan şi Afganistan.Toate persoanele au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională din partea statului român, fiind cazate în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări, unde vor parcurge procedura de azil", transmite Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).
Pe parcursul procedurii, solicitanţii beneficiază de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere pshihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă, activităţi de adaptare culturală.
De la începutul anului şi până în prezent, peste 4600 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională din partea statului român, cei mai mulţi fiind din state precum Irak, Siria, Pakistan, Afganistan, potrivit sursei citate.
Cererea de azil este soluţionată pe baza documentelor existente la dosarul solicitantului şi a motivelor invocate de acesta, care sunt analizate în raport cu situaţia concretă din ţara de origine şi cu credibilitatea solicitantului, funcţionarul anume desemnat pronunţându-se în termen de 30 de zile de la preluarea cazului. Acest termen poate fi prelungit succesiv cu noi perioade de cel mult 30 de zile, fără a depăşi 6 luni de la depunerea cererii, explică IGI.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu