>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video ACCIDENT grav. Microbuz cu peste 20 de persoane, răsturnat în Harghita: 2 morţi şi mai mulţi răniţi /UPDATE: Cauza accidentului/ Arafat: Un copil, implicat - FOTO


Este alertă în Harghita, după ce un microbuz în care erau 20 de persoane s-a răsturnat între Borsec şi Tulgheş, cel puţin 2 oameni fiind declaraţi decedaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit primelor date făcute publice, microbuzul venea din Praga şi mergea spre Republica Moldova. Acesta a derapat şi s-a răsturnat pe DN 15, între Tulgheş şi Borsec, transmite corespondentul MEDIAFAX. ”Până la acest moment, două persoane au fost declarate decedate, 11 prezintă diverse traumatisme, iar alte 7 sunt în curs de evaluare medicală”, arată IGSU.
UPDATE 9.20 ”În acest moment, din cele 20 de persoane care se aflau în microbuz, două persoane au fost declarate decedate, o femeie şi un bărbat. Şapte persoane au fost transportate la Spitalul Municipal din Topliţa, cinci de către Ambulanţe SAJ şi o mamă şi un copil de Ambulanţa SMURD. Practic doar mama prezintă escoriaţii, copilul nu e rănit. Celelalte 11 persoane sunt rănite uşor, au fost duse la sediul Primăriei din Tulgheş pentru a sta la căldură, a li se da un ceai, a avea condiţii. La faţa locului, din cei 11 răniţi uşor, opt au semnat că refuză transportul, ceilalţi trei sunt în curs de evaluare medicală, li se acordă primul ajutor şi dacă vor solicita, vor fi transportaţi la spital. Până la acest moment şapte au fost transportaţi la spital”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.
Poliţiştii spun că accidentul s-a produs după ce autovehiculul a derapat, carosabilul fiind acoperit de zăpadă.
”În microbuz în care se aflau 19 persoane plus şoferul. Este o cursă regulată pe traseul Praga – Odorheiu Secuiesc – Republica Moldova. Pe DN15, între Borsec şi Tulgheş, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă şi condiţiile meteo date de ninsoare, a derapat, a pierdut controlul, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp, s-a răsturnat pe o parte. Două persoane încarcerate, găsite fără puls, un bărbat şi o femeie din Republica Moldova”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.
Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Peter Szilard, doi dintre răniţii duşi cu Ambulanţa la spital sunt în stare gravă.
”Starea a două paciente e mai gravă, iar ceilalţi nu sunt aşa grav. Un diagnostic final nu avem pentru că toate echipajele ajunse la faţa locului s-au concentrat la tratarea pacienţilor şi nu au dat un diagnostic definitiv”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dr. Peter Szilard.
8.30 
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în microbuzul implicat în accidentul din Harghita se afla şi un copil minor, însă acesta nu este în pericol. A fost declanşat planul roşu de intervenţie. 
"Este vorba de un microbuz. Ce s-a întâmplat, ca şi cauză de accident, nu ştim. Dar a fost declanşat planul roşu, s-a intervenit din două judeţe, din Harghita şi din Neamţ. Au fost trimise mai multe maşini de la SMURD, ambulanţă şi maşini de descarcerare. La acest moment avem ca bilanţ doi decedaţi şi un copil minor aflat în microbuz, dar care nu este în pericol. Şapte persoane transportate la spital. Bineînţeles, asta poate să se schimbe ca şi date, ca intervenţia este dinamică", a declarat Raed Arafat pentru MEDIAFAX.
Duminică dimineaţa, un microbuz în care erau 20 de persoane s-a răsturat între Borsec şi Tulgheş, la faţa locului fiind trimise o autospecială de stingere, două de descarcerare, 5 ambulanţe SMURD şi 3 ambulante ale Seviciului Judeţean de Ambulanţă.
Având în vedere numărul persoanelor implicate, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, două ambulanţe SMURD şi o descarcerare din cadrul ISU Neamţ(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu