>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, întâmpinat de sute de oameni la Palatul Regal din Bucureşti / Programul complet al funeraliilor şi al procesiunii din Bucureşti | GALERIE FOTO


Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, fiind întâmpinat şi aplaudat de sute de oameni, acolo unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea, la Curtea de Argeş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut şi pe sub Arcul de Triumf. Sute de oameni au aprins candele pe care le-au aşezat pe marginea drumului pe unde a trecut cortegiul şi au aplaudat.
Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal şi joi, între ora 08.00 şi ora 22.00, dar şi vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00, potrivit programului.
Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugaţi să fie îmbrăcaţi în ţinută corescunzătoare (culori închise), să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice, fotografierea şi filmarea fiind interzise, să aibă la ei un document de identitate, să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului. În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise, potrivit Casei Regale.
Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.
La înmormântare vor participa peste 100 de personalităţi. Printre acestea se află şi Prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînţelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.
Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocaţi doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru şefii de stat şi de Guvern, precum şi reprezentanţii unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.
Firea: Am decis ca pe traseul convoiului funerar să nu fie aprinse luminile decorative de Sărbători
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri seară, pe Facebook, că a luat decizia ca pe traseul convoiului funerar să nu fie aprinse luminile decorative de Sărbători, în semn de respect faţă de Majestatea Sa Defunctă Regele Mihai.
"În semn de respect faţă de Majestatea Sa Defunctă, am luat decizia ca pe traseul convoiului funerar să nu fie aprinse luminile decorative de Sărbători. De asemenea, de-a lungul traseului este arborat drapelul naţional în bernă", a scris, pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea.
Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoţit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleş, urmând să fie dus la Palatul Regal din Bucureşti, unde va fi aşezat în Sala Tronului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoţit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleş, urmând să fie adus la Palatul Regal din Bucureşti.
La Castelul Peleş, sute de oameni au venit să depună coroane de flori şi să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.
Prima maşină din cortegiu duce coroana de oţel făcută din tun, care a fost purtată de Regele Carol I şi Regele Ferdinand, la încoronare. Urmează maşina care transportă sicriul Regelui Mihai.
Au venit la Peleş să depună coroane de flori albe, preferatele fostului suveran, preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul preşedinte Emil Constantinescu, dar şi Victor Ciorbea, Mugur Isărescu, senatori, deputaţi, şefi ai instituţiilor centrale şi locale.La ceremonie a participat şi nepotul regelui, Nicolae de Roumanie Medforth – Mills.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu