>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Anchetă la Satu Mare după ce o fetiţă de 1 an şi jumătate, diagnosticată cu varicelă, a murit la spital


O anchetă are loc la Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, unde joi a murit o fetiţă de 1 an şi jumătate, diagnosticată cu varicelă. Medicul care a consultat-o prima oară nu a considerat necesară internarea, astfel că mama fetiţei a cerut să plece acasă, iar a doua zi micuţa a murit.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că medicii au decis trimiterea fetiţei la UPU Cluj-Napoca, dar starea acesteia s-a înrăutăţit şi a murit.
”La UPU Satu Mare a fost adusă, miercuri seara, o fetiţă de un an şi jumătate din localitatea Stâna, cu suspiciune de varicelă şi febră 39 de grade, iar pediatrul a considerat că nu se impune internarea. Fetiţa a rămas într-un salon provizoriu peste o oră, după care mama a solicitat să plece acasă. Joi dimineaţă a revenit cu copilul. Fetiţa a fost consultată de un pediatru de la Infecţioase care a constatat apariţia unor pete pe corp, menţionând că se impune transferul la UPU Cluj-Napoca”, a spus Demian.
Potrivit acestuia, s-a solicitat o ambulanţă, dar starea fetiţei s-a degradat, a intrat în stop cardiac şi au fost efectuate manevre de resuscitare, fără rezultat, astfel că după ora 14 a fost declarat decesul.”S-a constituit la nivelul spitalului o comisie medicală pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la decesul fetiţei şi a fost sesizată Comisia de analiză a deceselor. Familia nu a depus, încă, nicio plângere”, a spus Demian.
În cazul în care comisia de anchetă va constata o culpă medicală în acest caz, se vor sesiza Colegiul Medicilor, instanţele şi Poliţia.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu