>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Atacuri în OPOZIŢIE pentru lipsa de acţiune politică. Viorel Cataramă: S-a predat fără luptă. Candidatul unic al Opoziţiei trebuia să fie liderul PNL/ Tomac, frapat că Iohannis a acceptat o mediocritate ca premier


Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Opoziţia a pierdut miercuri o mare şansă de a prelua guvernarea, soluţia potrivită fiind ca toate partidele, care nu fac parte din arcul guvernamental, să fi mers cu un candidat comun în persoana liderului PNL.

"Avem o confirmare certă că preşedintele României a respectat Constituţia, CCR şi legile ţării. E bine de ştiut acest lucru pe viitor. Decizia pe care a luat-o preşedintele a avut la bază şi modul în care s-a comportat Opoziţia. În opinia mea toate partidele care nu fac parte din arcul guvernamental trebuiau să vină cu un candidat comun şi acesta să fie şeful Opozitiei, adică liderul PNL.Opoziţia nu a făcut acest lucru şi nu i-a dat nicio şansă preşedintelui de a încerca să vadă dacă se poate constitui o nouă majoritate", a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
Acesta spune că partidele din opoziţie au pierdut o mare şansă, arătând că PNL trebuia să demareze discuţiile cu celelalte formaţiuni.
"Cred că dacă ar fi fost nominalizat ca şi candidat la funcţia de premier preşedintele PNL s-ar fi obţinut o nouă majoraritate parlamentară. Cei din Opozitie au pierdut o poziţie unică de a prelua guvernarea.Opoziţia s-a predat fără luptă. S-a ratat o şansă imensă, atât pentru Opoziţie cât şi pentru România, şi anume, preluarea guvernării de Opoziţie, grupată în jurul PNL, ceea ce ar fi schimbat direcţia în ţara noastră. Primul pas trebuia făcut de PNL care trebuia să îşi desemneze preşedintele drept candidat şi să poarte negocieri în acest sens. (...) Vom lua în discuţie în forurile de conducere astfel de situaţii pentru ca pe viitor să ne comportăm în mod corespunzător", a mai afirmat Cataramă.
Cât o priveşte Viorica Dăncilă, premierul desemnat, liberalul consideră că aceasta va continua politicile din ultimul an cu efect negativ asupra economiei.
"Va continua aceeaşi politică de distrugere a sectorului privat, descurajarea exporturilor, încurajarea importurilor, politica de lărgire a bazinului electoral prin diverse discriminări. Nu pot ieşi din acest tipar care i-a consacrat şi va face rău României", a spus prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
Tomac: Iohannis, cel mai de încredere partener al lui Dragnea; Dăncilă, mediocră/Iohannis, nepăsător
Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a devenit cel mai de încredere partener al lui Liviu Dragnea, afirmând că preşedintele putea cere un alt premier PSD, cu minimă experienţă administrativă şi politică, dacă nu ar fi privit cu nepăsare România.

”Mediocritatea, în toată splendoarea ei, la putere! Nu mă miră faptul că Iohannis a devenit cel mai de încredere partener al lui Liviu Dragnea. Face parte din felul lui de a privi lucrurile, cu nepăsare şi dezinteres pentru România. Trei ani de zile nu a generat nicio idee, niciun proiect, nicio iniţiativă prin care să ne convingă de faptul că poate mai mult”, a scris preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, pe Facebook.
Klaus Iohannis i-a dat ”frâu liber” lui Liviu Dragnea prin nominalizarea Vioricăi Dăncilă, a spus preşedintele executiv al PMP.
”Acum, prin această nominalizare, când din nou îi dă frâu liber lui Dragnea pentru a face tot ce-l taie capul cu viitorul acestei ţări, domnul Preşedinte ne confirmă ceea ce intuiam cu toţii de mult timp, dar nu voiam să tragem linie şi să spunem răspicat că acestea îi sunt limitele. Indecizie şi neputinţă, asta îl defineşte pe cel votat de românii care nu au vrut să dea toată puterea PSD”, a spus Tomac.
Preşedintele executiv al PMP a afirmat că nu există nicio scuză pentru această nominalizare, în condiţiile în care Vasilica Viorica Dăncilă ”ilustrează perfect profilul mediocrităţii în politică”.
”Iohannis, dacă îşi dorea atât de mult să-şi conserve liniştea asta asurzitoare, putea cere un alt premier PSD, cu minimă experienţă administrativă şi politică”, a spus Tomac.
Tomac a afirmat că, în PSD existau oameni care, cel puţin, nu ar fi pus România într-o situaţie penibilă pe plan european şi internaţional.
”(Klaus Iohannis-n.r.) a preferat să dea, din nou ţara pe mâna lui Dragnea, care va distruge totul, promovând în funcţii cheie oameni mai slabi şi mai docili decât acest munte de incompentenţă, numit premier de către un Preşedinte dezinteresat şi un PSD condamnat să o ridice în slăvi pe Vasilica”, a conchis Tomac.
Preşedintele Klaus Iohannis a desemnat-o, miercuri, în funcţia de premier pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD-ALDE. La negocierile cu partidele parlamentare, cu excepţia PSD şi ALDE, doar PMP a venit cu propunere de premier.
Partidele PNL, USR, UDMR şi grupul minorităţilor nu au înaintat vreo propunere. Mai mult, PNL şi USR au adus în discuţie oportunitatea organizării de alegeri anticipate.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu