>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

BIO: Viorel Ştefan, fost preşedinte al Asociaţiei Armatorilor Portuari, revine în Guvern


Viorel Ştefan, fost preşedinte al Asociaţiei Armatorilor şi Operatorilor Portuari Fluviali din România, revine în Guvern ca vicepremier. În 2017, el a fost ministru de Finanţe în Guvernul Grindeanu.
Viorel Ştefan s-a născut pe 26 iulie 1954, în localitatea Mitoc, judeţul Botoşani. Este căsătorit şi are trei copii.
Viorel Ştefan este economist de profesie şi a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Al.I.Cuza Iaşi.
Înainte de Revoluţie, a fost economist şi şef serviciu la NAVROM Galaţi.
Între anii 1991-1996, Viorel Ştefan a ocupat funcţia de director general la Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM SA Galaţi. Între anii 1995-2001, a fost preşedintele Asociaţiei Armatorilor şi Operatorilor Portuari Fluviali din România.
Este membru al partidului de 25 de ani. Timp de 12 ani, până în 2008, Viorel Ştefan a fost senator PSD şi de atunci este deputat, fără întrerupere.
Între 2000 – 2004 a condus Comisia de Buget Finanţe de la Senat şi a fost ministru de Finanţe în 2017, în Guvernul Grindeanu.
Viorel Ştefan a fost înlocuit ulterior cu Ionuţ Mişa.
Întrebat atunci cum i s-a părut experienţa de la minister, Viorel Ştefan a răspuns: ”A fost un efort susţinut de 6 luni, ceea ce nu mi-a permis să fiu foarte vizibil pentru că muncesc foarte mult, e un minister foarte greu. Dacă ne amintim cum a început anul, bugetul cu întârziere (...) am început construcţia bugetului cu moştenirea ultimilor măsuri pe care le adoptase Guvernul tehnocrat şi nu a fost uşor. Am reuşit să facem un buget pe care l-am executat în primele patru luni”.
Comitetul Executiv PSD a votat, vineri, ca Viorel Ştefan să ocupe funcţia de vicepremier fără portofoliu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu