>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Carles Puigdemont, aflat la Bruxelles, la un pas de a fi readus în funcţia de şef al Guvernului regional. Acord semnat de partidele pro-independenţă din Catalonia


Liderii principalelor partide separatiste din Catalonia au anunţat, miercuri, că au ajuns la un acord pentru a-l numi pe Carles Puigdemont în funcţia de şef al Guvernului regional, în pofida faptului că fostul lider catalan este acuzat de rebeliune, relatează The Associated Press şi Politico.eu.

Puigdemont, care se află în Bruxelles de când a fost destituit de către Guvernul de la Madrid din funcţia de premier al Cataloniei, ar urma să fie arestat dacă se întoarce în Spania. Cu toate acestea, formaţiunile separatiste din regiune vor să-l nominalizeze pentru un nou mandat de şef al Guvernului regional.
Normele Parlamentului regional catalan sunt destul ambigue în această privinţă, însă partidele din opoziţie susţin că Puigdemont nu poate conduce regiunea din afara ţării.
”Este evident că pentru a guverna Catalonia trebuie să stai în Catalonia. Nu poţi face asta prin intermediul WhatsApp. O persoană care fuge de justiţie nu poate să ocupe o astfel de funcţie”, a declarat Ines Arrimadas, unul dintre liderii partidului anti-independeţă Ciutadans.Potrivit El Pais, Puigdemont, liderul partidului ” Junts per Catalunya”, a ajuns marţi la un acord cu republicanii de la ERC pentru nominalizarea fostului lider catalan în funcţia de premier al regiunii.
Noul Parlament catalan se va întruni pe 17 ianuarie, însă Puigdemont nu va merge în Catalonia, fiind acuzat de rebeliune, răzvrătire şi utilizarea abuzivă a fondurilor publice.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu