>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Carmen Dan nu demisionează de la conducerea Ministerului de Interne: Şeful Poliţiei ştia de pedofil/ Am dovada acceptului lui Cătălin Ioniţă de preluare a şefiei IGPR


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, joi seară, că nu-şi va da demisia de la conducerea instituţiei, ea declarând în schimb că a avut acceptul iniţial al lui Cătălin Ioniţă de a prelua şefia Poliţiei Române, deşi ulterior acesta a făcut raport prin care refuza numirea.

 
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, joi seară, că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după cazul poliţistului acuzat de fapte de pedofilie.ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE
 
C. Dan urmează să prezinte public acceptul iniţial al lui C. Ioniţă de preluare a şefiei IGPR-surse
Ministrul de Interne, Carmen Dan, urmează să prezinte public, în declaraţia programată joi seara, acceptul iniţial al lui Cătălin Ioniţă de a prelua şefia Poliţiei Române, deşi ulterior a făcut raport prin care refuza această numire.
”Carmen Dan urmează să prezinte public dosarul înaintat premierului (Mihai Tudose - n.r.), prin care îi cerea schimbarea din funcţie a lui (Bogdan - n.r.) Despescu. În dosar apare şi acceptul iniţial al lui (Cătălin - n.r.) Ioniţă. Domnia sa uită că miercuri dimineaţă Cătălin Ioniţă i-a făcut raport prin care refuză această numire”, au declarat, pentru MEDIAFAX surse politice.
Carmen Dan a declarat, joi, după ce a fost audiată la Parchetul General, că urmează să facă precizări referitoare la declaraţiile premierului Mihai Tudose, conform căruia nu mai poate lucra cu un ministru care îl minte.
"Am răspuns întrebărilor puse de procuror, am clarificat aspectele care trebuie clarificate. În ce priveşte declaraţia primului ministru, voi da lămuriri cât de curând", a declarat ministrul Afacerilor Interne, după ce a dat declaraţii la Parchetul General în dosarul deschis după ce a găsit un microfon în locuinţă.
Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că dacă ministrul Carmen Dan îşi depune demisia o va accepta, motivând că nu poate munci cu un ministru care a minţit în legătură cu situaţia privind înlocuitorul şefului Poliţiei Române.
"Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: <Sunt premierul, doriţi această funcţie?> şi mi-a spus <Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept>. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da", a declarat Mihai Tudose la Antena 3.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu