>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ce spune liderul de sindicat despre testarea psihologică în cazul poliţistului prins după ce agresat sexual doi copii


Dumitru Coarnă, liderul Sindicatutului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a declarat că e nevoie că factorii de decizie să găsească soluţii legat de testările psihologice ale poliţiştilor, care în prezent se face la 3 ani, testări pe care agresorul copiilor l-a trecut fără probleme.

"Testarea se face la trei ani sau când situaţia o impune. Când e vorba despre pedofilie, este singurul caz de acest gen pe care îl ştiu", a declarat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatutului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
Întrebat dacă este este necesară o schimbare a modalităţii în care se face evaluarea, Coarnă a spus că "eu cred că trebuie schimbat ceva. Cei în măsură, managerii şi în special cei din conducerea Ministerului de Interne trebuie să îşi pună mintea la contribuţie şi să creeze acel climat. Noi nu cerem deocamdată nimic, analizăm, nu pot ridica ipoteze de lucru".
Potrivit art 13 din Ordinul 23/2015 privind activitatea de psihologie in Ministerul Afacerilor Interne:(1) Evaluarea psihologica periodică, pentru supravegherea sănătăţii lucratorilor, are rol profilactic si se realizeaza in raport cu riscurile in munca, in cadrul asistentei psihologice.
(2) Evaluarea psihologică periodică se realizeaza la intervalele de timp indicate de medicul de medicina muncii, în cazul personalului prevazut de legislatia privind supravegherea sanatatii lucratorilor, precum si:
a. anual pentru personalul prevazut la art. 12 alin. 2 lit. c)-i), conducatorii de autovehicule cu atestat profesional, precum si pentru elevii si studentii din institutiile de invatamant ale MAI;
b) la 3 ani pentru personalul care, in exercitarea atributiilor de serviciu, poarta permanent armament si munitie;
c) la 5 ani pentru celelalte categorii de personal.
Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că numele bărbatului agresor este Eugen Stan, are 45 de ani şi este poliţist din anul 2010, ceea ce înseamnă că a avut două testări psihologice până acum.
Acesta era şoferul unui şef de serviciu, iar anterior a fost jandarm.
Poliţia Capitalei anunţă că persoana audiată în cazul de agresiune sexuală asupra a doi minori este agent al Brigăzii Rutiere.
Bărbatul este suspectat că ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei, fiind recunoscut ulterior de colegii săi poliţişti, ca urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu