>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

”Ciclonul-bombă” a lovit estul Canadei şi Statele Unite | Aproximativ 4.000 de zboruri au fost anulate şi 17 persoane au murit - GALERIE FOTO


O furtună puternică a provocat haos în nord-estul Statelor Unite şi estul Canadei, provocând până la 17 decese, meteorologii avertizând că temperaturile în această zonă urmează să scadă abrupt în următoarele zile, informează BBC News şi The Associated Press.
.
Furtuna, cunoscută drept un "ciclon-bombă", un termen neoficial pentru ceea ce se numeşte ciclogeneză explozivă, a început joi şi va continua să afecteze estul continentului nord-american şi în cursul weekenduluiÎn zona oraşului Boston este de aşteptat ca startul de zăpadă să ajungă până la 45 de centimetri de zăpadă, iar apele învolburate au inundat deja unele zone de coastă.
După încetarea ninsorilor, temperaturile vor scădea puternic în condiţiile în care o masă de aer polar dinspre Polul Nord se îndreaptă spre estul Canadei şi nord-estul SUA.
Experţii avertizează că vineri şi sâmbătă, în unele zone din Statele Unite, se vor înregistra temperaturi minimei record.
Aproximativ 60 de milioane de persoane locuiesc în zona afectată de furtună, avertizările de vreme severă vizând coasta de nord-est a Statelor Unite, din Maine şi până în Georgia.
Furtuna a produs ninsori pe toată coasta atlantică a SUA, până în sud, în statul Florida.
Serviciul american de meteorologie a transmis că "pe lângă ninsorile abundente, intensificarea furtunii va duce la creşterea vitezei vântului, producând condiţii de viscol în regiunile de coastă din New England".
Şaptesprezece persoane au decedat din cauza temperaturilor scăzute pe teritoriul american, potrivit The Associated Press.
Autorităţile au închis şcolile din oraşele New York, Philadelphia, Boston, dar şi din diverse localităţi din statele Maryland, Virginia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu