>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Circulaţie feroviară pe un singur fir, în Braşov, din cauza lipsei de tensiune în firul de contact


Traficul feroviar între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, judeţul Braşov, se desfăşoară, joi dimineaţă, pe un singur fir, după ce s-a semnalat o lipsă de tensiune în firul de contact. Noaptea trecută, traficul feroviar a fost întrerupt în Harghita, din cauza unor copaci prăbuşiţi pe calea ferată.
Powered by Counterflix
Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate, traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza judeţelor aflate sub cod portocaliu şi cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.
”La această oră, echipele de intervenţie verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe această distanţă se va desfăşura doar pe firul I. De asemenea, menţionăm faptul că, în cursul nopţii de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulaţia feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între staţiile Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat, unde personalul feoviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbuşit 11 copacii de pe versanţi, dar şi pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulaţia a fost redeschisă la ora 1.50, iar cele 5 trenuri de călători, care au staţionat temporar în gări, şi-au reluat traficul în condiţii de siguranţă”, arată sursa citată.În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu