>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Concurenţi din şapte ţări sunt pregătiţi să ia startul concursului de sănii trase de câini nordici din Pasul Tihuţa


30 de sănii trase de câini nordici sunt pregătite să ia sâmbătă startul concursului de atelaje canine care se desfăşoară în Pasul Tihuţa, ediţie la care participă concurenţi din şapte ţări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

30 de concurenţi din şapte ţări participă, la sfârşitul acestei săptămâni, în Pasul Tihuţa, la un concurs de atelaje canine trase de câini nordici, concurs ajuns la a doua ediţie.
Competiţia, intitulată ”Drumul Romanilor”, reuneşte la start participanţi care s-au înscris în concurs cu una dintre cele patru rase de câini nordici acceptaţi - Husky Siberian, Malamut de Alaska, Samoyed şi Câinele de Groenlanda.
”Vor fi 30 de concurenţi, 30 de atelaje din şapte ţări, pe lângă România, avem concurenţi din Republica Moldova, Slovacia, Ungaria, Sebia, Bulgaria şi Anglia. Traseele sunt pregătite, ele au fost refăcute după ce ieri a nins continuu şi a viscolit puternic”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, organizatorul evenimentului, Damaschin Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistriţa-Năsăud.Concurenţii vor avea de parcurs, în funcţie de categoriile la care participă, trasee de 4, 7 şi 11 kilometri, în competiţie înscriindu-se concurenţi care intenţionează să participe cu sănii trase de unu până la nouă câini.
Concursul se desfăşoară sâmbătă şi duminică în Pasul Tihuţ, la graniţa judeţului Bistriţa-Năsăud cu Suceava, pe traseul unui vechi drum roman, construit în secolul XVIII, care are 12 kilometri şi se află la o altitudine de 1.150 de metri.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu