>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Coreea de Sud îndeamnă Statele Unite şi Coreea de Nord să deschidă un "proces de dialog"


Coreea de Sud va depune eforturi pentru a induce Coreea de Nord şi Statele Unite într-un "proces de dialog", bazat pe discuţiile inter-coreene privind participarea Phenianului la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, a declarat, vineri, Ministerul de Externe, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

"Am decis să contribuim la organizarea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang prin susţinerea evenimentelor diplomatice la nive înalt, în timp ce ne intensificăm eforturile de a asigura înţelegerea globală şi de a transforma discuţiile într-o rezoluţie a păcii pentru problema nucleară a Coreei de Nord", a afirmat Ministerul de Externe.
"În special, am subliniat faptul că ne vom concentra pe capacitatea noastră diplomatică de a determina Coreea de Nord şi SUA să intre într-un proces de dialog", a adăugat acesta.
Coreea de Nord şi-a luat angajamentul de a trimite, la Pyeongchang, o echipă de galerie formată din 230 de persoane şi o echipă de 30 de sportivi taekwondo. Înţelegerea a fost făcută după reluarea discuţiilor între cele două Corei, care fuseseră întrerupte în urmă cu doi ani.Ca urmare, agenţiile guvernamentale au promis să lucreze împreună pentru organizarea cu succed a evenimentului sportiv şi transformarea acestuia într-un proces de pace în Peninsula Coreea.
Pe lângă Jocurile Olimpice şi detensionarea situaţiei create de problema nucleară a Coreei de Nord, Ministerul de Externe a mai transmis că va îmbunătăţi cooperarea cu marile puteri şi ţările vecine, în timp ce va încerca să îşi diversifice portofoliul diplomatic într-un mod care va facilitate interesele naţionale.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu