>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump, dispus să discute telefonic cu liderul nord-coreean: Kim Jong-un "ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc, nici măcar un procent. Înţelege asta"


Preşedintele american Donald Trump a declarat că în mod cert ar accepta o convorbire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, adăugând că speră ca discuţiile între Phenian şi Seul să aibă un rezultat pozitiv, informează site-ul postului France 24.

Întrebat de reporteri la reşedinţa prezidenţială de vacanţă Camp David în legătură cu posibilitatea unei discuţii directe cu Kim Jong Un, Donald Trump şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens, însă nu fără precondiţii.
"Absolut, aş face asta", a declarat Trump. "Nu am nicio problemă cu asta", a adăugat preşedintele.
Kim Jong-un "ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc, nici măcar un procent. Înţelege asta", a completat Trump."Dacă ceva ar putea rezulta din aceste discuţii, ar fi un lucru extraordinar pentru toată omenirea, ar fi un lucru extraordinar pentru lume”, şi-a exprimat speranţa liderul de la Casa Albă.
Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea, iar cei doi lideri s-au insultat reciproc în repetate rânduri.
În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, s-a oferit să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi a declarat că speră ca acest eveniment să fie un "succes".
Ulterior, Seulul şi Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt privind potenţiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.
Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunţat vineri că regimul de la Phenian a acceptat propunerea Seulului de a purta discuţii la nivel înalt pe data de 9 ianuarie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu