>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump susţine că ar adopta o atitudine mai "dură" decât Theresa May în privinţa negocierilor Brexit


Preşedintele american Donald Trump a declarat că ar adopta o atitudine mai "dură" decât premierul britanic Theresa May în ceea ce priveşte negocierile pentru Brexit şi a ameninţat că ar putea confrunta Uniunea Europeană în privinţa politicilor comerciale "foarte incorecte" ale UE faţă de SUA.
Într-un interviu cu jurnalistul Piers Morgan de la postul britanic ITV, preşedintele SUA a declarat că Uniunea Europeană "nu este ceea ce ar fi trebuit să fie", adăugând că are o serie de probleme vizavi de Blocul comunitar.
Trump a afirmat că o respectă pe Theresa May, însă "ar fi avut o atitudine diferită" în privinţa negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din UE.
"Aş fi avut o poziţie mai dură în privinţa ieşirii", a completat liderul de la Casa Albă.
Preşedintele american a mai afirmat că actualele acorduri comerciale între SUA şi UE sunt "foarte incorecte".
"Am avut multe probleme cu Uniunea Europeană şi s-ar putea transforma în ceva foarte mare din acest punct de vedere, din punct de vedere comercial", a avertizat preşedintele Statelor Unite.
În cursul interviului, Trump a mai afirmat că a anticipat rezultatul referendumului pentru Brexit din 2016.
"Am spus (asta) din cauza comerţului, dar mai ales a imigraţiei. Brexit va fi o mare surpriză. Şi am avut dreptate", a declarat Trump, adăugând: "Îi cunosc pe britanici şi îi înţeleg".
Preşedintele american a susţinut că, în cursul întrevederii cu Theresa May la Davos, a fost invitat de premierul britanic să viziteze de două ori Marea Britanie în cursul acestui an.
La mijlocul acestei luni, preşedintele Donald Trump şi-a anulat participarea la ceremonia de inaugurare a noului sediu al misiunii diplomatice americane la Londra, acuzându-l pe predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, că a vândut vechea ambasadă "pe mărunţiş".
Trump a recunoscut că decizia de mutare a ambasadei de la Londra a fost luată în timpul Administraţiei preşedintelui republican George W. Bush, însă a declarat că a fost construită în timpul mandatului lui Obama şi "a depăşit enorm bugetul alocat".
Relaţiile între premierul britanic şi preşedintele american au înregistrat un moment mai tensionat în luna noiembrie, atunci când Theresa May a criticat decizia preşedintelui Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar liderul american a replicat că premierul britanic ar trebui să fie mai preocupată de terorismul din propria ei ţară.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu