>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dosare penale pentru instigare publică, întocmite de poliţiştii din Timiş, în urma unor postări pe Facebook legate de protestele faţă de Legile Justiţiei


Poliţiştii din Timiş au întocmit două dosare penale pentru instigare publică, în urma unor postări pe Facebook legate de protestele faţă de legile justiţiei din luna decembrie, considerând că utilizatorii ar fi fost manipulaţi şi incitaţi la acte de violenţă, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş, au fost întocmite două dosare penale pentru instigare publică. Asta după ce, în luna decembrie a anului trecut, când la Timişoara au avut loc mai multe proteste faţă de legile justiţiei, pe Facebook utilizatorii ar fi fost manipulaţi şi incitaţi la acte de violenţă.
“În luna decembrie a anului 2017, pe reţelele sociale, cetăţenii au fost invitaţi să participe la o serie de manifestaţii publice. Sub protecţia anonimatului, a existat tendinţa ca utilizatorii de bună-credinţă să fie manipulaţi, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/ştiri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violenţă). În acest context, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în două dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică”, a transmis, miercuri, IPJ Timiş.
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au transmis că cercetările în cele două dosare penale se efectuează “pentru siguranţa comunităţii şi a persoanelor care participă la manifestaţii, ca urmare a postărilor pe reţelele de socializare a unor mesaje prin care cetăţenii sunt îndemnaţi la săvârşirea de acte de violenţă”.Totodată, poliţiştii timişeni au făcut un apel către cetăţenii care doresc să participe la proteste de a se exprima fără violenţă şi într-un mod civilizat.
Răzvan Codreanu, organizator al protestelor din Timişoara faţă de legile justiţiei, este una dintre cele două persoane care s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică, acesta fiind invitat în data de 15 ianuarie la sediul IPJ Timiş, conform citaţiei postate pe pagina sa de Facebook.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu