>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fostul vicepreşedinte al ANAF Romeo Nicolae, achitat definitiv în dosarul de trafic de influenţă


Fostul vicepreşedinte al ANAF Romeo Florin Nicolae, trimis în judecată după ce ar fi primit bani de la un om de afaceri pentru diminuarea obligaţiilor de plată către buget ale firmei sale de la 13 milioane de lei la 1 milion de lei, a fost achitat definitiv.

Potrivit soluţiei date de Curtea de Apel Ploieşti, Romeo Florin Nicolae a fost achitat.
Sentinţa este definitivă.
Fostul vicepreşedinte al ANAF Romeo Florin Nicolae a fost trimis în judecată în 2015 de procurorii DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă.
Conform rechizitoriului, în luna iulie 2010, în perioada în care deţinea funcţia de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, Romeo Florin Nicolae a pretins şi a primit de la un om de afaceri, denunţător în acest dosar, echivalentul în lei al sumei de 5.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de firma denunţătorului împotriva unei decizii de impunere.
Documentul contestat prevedea obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 de lei şi fusese emis ca urmare a unei inspecţii fiscale, de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, iar după ce omul de afaceri i-a dat banii lui Romeo Nicolae decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor din ANAF, obligaţiile de plată ale firmei respective fiind diminuate la suma de 1.097.923 lei.
În septembrie 2015, Romeo Florin Nicolae a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al ANAF. Ulterior, soţia acestuia, Adriana Nicolae, a demisionat din funcţia de director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Prahova, pe care o deţinea de mai mulţi ani.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu