>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gheaţă de la Lacul Roşu, adusă de pompierii voluntari pentru crucea de Bobotează din Suceava


Pompierii voluntari din Bosanci, judeţul Suceava, au adus gheaţă de la Lacul Roşu pentru a putea respecta o tradiţie veche de 150 de ani, aceea de a monta, de Bobotează, o cruce de gheaţă în faţa Bisericii militare cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş".

Biserica militară cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş" se află în curtea
Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, iar despre sfânt se spune că este ocrotitorul pompierilor.
Vremea extrem de caldă le-a dat emoţii pompierilor suceveni care nu au reuşit să găsească gheaţă pentru realizarea unei cruci, conform unei vechi tradiţii de 150 de ani.An de an slujba de Bobotează se desfăşura în curtea Bisericii militare cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş", în faţa unei cruci de gheaţă. şi, pentru a nu întrerupe tradiţia, pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci au adus de la Lacul Roşu blocuri mari de gheaţă, din care au construit crucea.
“Crucea de gheaţă a ajuns şi anul acesta la pompierii militari suceveni, prin bunăvoinţa şi mărinimia Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci. Când, din cauza temperaturilor ridicate, nu mai aveam nicio speranţă, voluntarii bosânceni s-au dus tocmai până pe la Cheile Bicazului, la Lacul Roşu, de unde au adus blocurile de gheaţă, din care au decupat crucea”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
Chiar dacă este o cruce de gheaţă mai mică decât în alţi ani, pompierii voluntari din comuna suceveană Bosanci nu au vrut să renunţe la tradiţia ridicării unei cruci în preajma Bobotezei, tradiţie care este păstrată de aproape 150 de ani.
Blocurile de gheaţă au fost aduse în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava unde au fost decupate cu ajutorul unor şabloane şi montate apoi în formă de cruce.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu