>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

INS: Producţia industrială a crescut cu peste 8% în primele 11 luni din 2017


În perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie-noiembrie 2016, producţia industrială a fost mai mare cu 8,3% ca serie brută, respectiv cu 8,9%, ca serie ajustată sezonier, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, producţia industrială - serie brută - a fost mai mare cu 8,3%, ca urmare a creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+9%), industria extractivă (+6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,2%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie-noiembrie 2016, a crescut cu 8,9%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+9,3%), industriei extractive (+5,4%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,6%).
Potrivit INS, indicii producţiei industriale descriu evoluţia industriei pe total, secţiuni (industria extractivă, prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat), diviziuni CAEN Rev.2, precum şi pe marile grupe industriale. Calcul indicilor are la bază un eşantion de produse reprezentative grupate în 777 de subclase elementare CPSA 2012, pentru care se înregistrează date cantitative privind producţia realizată. Agregarea indicilor primari se realizează printr-un sistem de ponderări succesive.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu