>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iohannis, mesaj în faţa şefilor misiunilor diplomatice, la începutul anului: Trebuie un stat de drept consolidat, cu o justiţie independentă şi eficientă


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că este necesar ca România să fie un stat performant cu o justiţie independentă şi eficientă.

Şeful statului a vorbit despre importanţa istorică a anului 2018, menţionând că este "cel mai potrivit moment pentru a reflecta şi acţiona înţelept pe viitor". Iohannis a precizat că este necesar un proiect de ţară care să poată răspundă "adecvat riscurilor cu care se confruntă România, atât interne cât şi externe, care vin din vecinătatea noastră complicată".
"Pentru a asigura prezentul şi viitorul trebuie să răspundem riscurilor printr-un stat performant, o Românie puternică şi rezilientă, adică un stat în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consilidate, cu o justiţie independentă şi eficientă, un stat care acţionează în slujba tuturor cetăţenilor, capabil să le ofere acestora prosperitate şi siguranţă", a declarat preşedintele României la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.
"Avem o societate matură care a dovedit deja că e capabilă să lupte admirabil pentru valorile în care crede, dar această societate matură şi activă are nevoie de un stat care să fie pe măsura ei. Doar un astfel de stat poate proiecta şi în exterior, în vecinătate şi nu numai, aceste valori demcratice şi ale statului de drept. Doar o Românie puternică în interior poate să facă faţă şi provocărilor externe care nu sunt puţine. Doar astfel ne putem consilida rolul de furnizor de securitate pe care am început să-l jucăm în ultimii ani. Spuneam anul trecut că România trebuie să se menţină ca pilon de stabilitate şi predictibilitate şi trebuie continuată întărirea statului de drept. Aceste cuvinte sunt foarte valabile şi în contextul intern de acum", a mai spus Klaus Iohannis.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu