>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iohannis: România continuă să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism şi xenofobie


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twiiter, cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care afirmă că România va continua să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism, xenofobie şi discriminare.

”Rugăciunile şi gândurile noastre cele mai profunde se îndreaptă către victimele Holocaustului. România continuă să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism, xenofobie şi discriminare. #WeRemember”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.
La 27 ianuarie este marcată Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în condiţiile în care şase milioane de evrei europeni şi alte câteva milioane de persoane de alte naţionalităţi au fost ucise de către regimul nazist german, relatează site-ul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Pe 27 ianuarie 1945, trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Cuvântul ebraic "Holocaust" este denumirea dată acţiunii de exterminare a evreilor de către nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.Această comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a şedinţă plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei şedinţe speciale, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a marcat cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu