>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Juncker laudă progresele Bulgariei pentru a intra în zona euro: Merge în direcţia cea bună/ Premierul Borisov: Suntem pregătiţi să intrăm în faza premergătoare


Bulgaria a înregistrat progrese în sensul reformării economiei pentru aderarea la zona euro, dar trebuie să continue eforturile, afirmă Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

"Nu am spus că Bulgaria va fi automat următorul membru al zonei euro, dar merge în direcţia cea bună... Rata şomajului este în scădere, situaţia bugetară este puternică, Bulgaria a înregistrat progrese în eforturile de convergenţă. Încă nu este suficient, dar în privinţa convergenţei reale s-au înregistrat progrese", a declarat Jean-Claude Juncker, citat de site-ul agenţiei Reuters.
Premierul Boiko Borisov a reiterat că Bulgaria îndeplineşte toate criteriile formale pentru adoptarea monedei unice europene, explicând că se aşteaptă la intrarea în etapa de tranziţie de doi ani înainte de aderarea la uniunea monetară.
"Am îndeplinit toate sarcinile pe care le-am primit. În plus, suntem sub un regim monetar cu suficiente rezerve fiscale, astfel că doi leva valorează un euro. După cum a spus domnul Juncker, suntem pregătiţi să intrăm în etapa premergătoare aderării la zona euro şi sperăm că acest lucru se va concretiza curând", a spus Boiko Borisov, insistând că statele membre UE trebuie să permită şi integrarea Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen."Sunt sigur că Bulgaria va intra sau ar trebui să poată intra cât mai curând în Mecanismul de Schimb Monetar (ERM-2) cât mai curând", a adăugat Juncker.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu