>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kaczynski: Polonia nu va face nicio concesie în disputa cu UE privind reforma justiţiei / "Nu poate fi vorba de a ajunge la un acord cu puteri care de ani de zile au tratat Polonia ca pe propria pradă"


Polonia nu va face nicio concesie în disputa cu Uniunea Europeană privind reforma sistemului judiciar iniţiată de Guvernul de la Varşovia, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

"Programul de schimbări profunde în ţara noastră nu va încetini, dimpotrivă - nu poate fi vorba de a ajunge la un acord cu puteri care de ani de zile au tratat Polonia ca pe propria pradă", a declarat Kaczynski pentru cotidianul Gazeta Polska Codziennie.
Comisia Europeană a lansat în decembrie procedura de sancţionare a Poloniei din cauza nerespectării valorilor democratice şi a normelor statului de drept.
"Reformele judiciare din Polonia au avut ca efect trecerea sistemului judiciar sub controlul politic al majorităţii parlamentare", şi-a motivat decizia Executivul Uniunii Europene.
Jacek Czaputowicz, ministrul de Externe al Poloniei, a declarat săptămâna trecută că în această dispută ar trebui să intervină Curtea de Justiţie a UE, fiind "singura instituţie îndreptăţită" să decidă dacă legislaţia şi standardele europene sunt respectate.
Pe de altă parte Kaczynski a comentat în legătură cu afirmaţiile lui Czaputowicz că decizia privind reforma justiţiei "este de competenţa noastră internă (a Varşoviei), garantată de legislaţia UE".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu