>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: România nu este pregătită să preia preşedinţia UE la 1 ianuarie 2019. Vocea statului român nu e auzită în politica externă


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că România nu este pregătită să preia preşedinţia UE la 1 ianuarie 2019, ceea ce nu este bine, în condiţiile în care nu se vorbeşte de priorităţile României, nici de pregătirile logistice sau de resursa umană şi nu se aude vocea României în politica externă.

Kelemen Hunor a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Oradea că dacă se va merge în actualul ritm şi cu această abordare, ”atunci ne vom trezi, cum ne trezim în fiecare an când vine zăpada, ne ia prin surprindere”.
”2018 este un an complicat, România ar trebui să fie deja pregătită pentru preluarea preşedinţia Consiliului Europei anul viitor la 1 ianuarie, dar nici vorbă, România nu este pregătită să preia preşedinţia UE şi, din păcate, dacă mergem în acest ritm şi cu această abordare, atunci ne vom trezi, cum ne trezim în fiecare an când vine zăpada, ne ia prin surprindere. Ştim de foarte mulţi ani că urmează să preluăm noi preşedinţia UE dar, deocamdată, nimeni nu prea spune nimic nici de priorităţile României, nici de pregătirile logistice sau resursa umană. Nu suntem pe nicăieri, nu se aude vocea României în chestiunile regionale, de politică externă ceea ce nu este foarte bine. Aşteptăm şi noi să vedem ce schimbări vor avea după ce acest nou Guvern va primi votul Parlamentului”, a spus Kelemen.
Acesta a subliniat că nu ştie dacă viitorul Guvern va fi unul mai bun sau mai prost, dar ar trebui să şi guverneze.”În această perioadă de un an şi în ultima jumătate a anului mai mult s-au certat decât au guvernat, ceea ce nu este bine. Lasă impresia că ar exita o instabilitate politică şi tot ce înseamnă zona economică, bancară, investitori se uită la ce se întâmplă în politică şi dacă ei văd o degringoladă, nehotărâri şi schimbări de poziţii rămân în expectativă, ceea ce nu este bine”, a conchis liderul UDMR.
Kelemen Hunor participă, luni, la Oradea, la manifestările organizate de Ziua Culturii Maghiare şi la o întâlnire cu primarii şi viceprimarii UDMR din judeţul Bihor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu