>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mai pot filma elevii abuzurile din şcoli dacă nu mai au voie cu telefonul la şcoală? Pop: Faptele filmate cu telefonul le pot număra pe degete


Violenţa în şcoli a scăzut cu 60 la sută, de la 32.000 de cazuri, la 14.000, iar cele semnalate după ce au fost filmate cu telefonul mobil sunt puţine, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care este de părere că nu va fi un pericol dacă elevii nu vor mai avea mobilul pe bancă.

„Noi avem o strategie privind combaterea violenţei în şcoli, pe care o adaptăm anual, şi în urma aplicării acestei strategii numărul actelor de violenţă la nivelul unităţilor şcolare scăzut cu 60 la sută, de la 32.000 la 14.000. Cred că cinci sau şase cazuri - pot număra pe degetele - au fost semnalate cu telefonul mobil, fapt pentru care nu vedem niciun pericol vizavi de faptul că elevul nu stă cu telefonul pe masă ca să filmeze ora şi că o să fie violenţă dacă îl depozitează separat. Nu vreau să spun de alte ţări care au luat măsuri mult mai dure pe această zona telefonului mobil. Ne dorim ca elevul timp de 50 de minute cât durează oră să fie atent la oră, nu la cine trimite SMS sau la cine îl sună”, adeclarat, vineri, la Bistriţa, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
Potrivit ministrului, dezbaterea continuă pentru stabilirea temelor pentru acasă, deoarece consideră că uneori numărul acestora este prea mare.
„Ca profesor nu sunt adeptul temelor pentru acasă, am făcut acea consultare publică care au răspuns 80.000 de cetăţeni ai României – părinţi şi profesori, vizavi de rolul temelor pentru acasă. Această dezbatere continuă. Dacă este sau nu nevoie de tema pentru acasă, dacă temele lor constituie un element de valoare şi aşa mai departe. Nu am luat decizii în zona aceasta până nu vom finaliza dezbaterile. Ce problema e vizavi de teme este numărul foarte mare de teme pe care unii dintre profesori le dau elevilor. Există profesori care fac în timpul unei ore o problemă sau două şi dau de azi pe mâine 50 de probleme. În vacanţa de 10 zile le dau să citească 10 cărţi. Volumul temelor, în unele situaţii, este exagerat”, a mai spus ministrul.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu