>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul de Externe al Turciei: Angela Merkel este singurul lider adevărat al Europei


Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de Externe al Turciei, a declarat, joi, că Angela Merkel a fost singurul lider adevărat al Europei din ultimii ani, în contextul în care Ankara îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Berlinul, relatează Politico.eu.

Declaraţiile oficialului turc au fost făcute după o întrevedere pe care acesta a avut-o cu omulogul său german Sigmar Gabriel.
”O respect foarte mult pe doamna Merkel. În ultimii cinci, şase ani ea a fost singurul lider adevărat al Europei”, a declarat Çavuşoğlu.
Cu toate acestea, ministrul de Externe de la Ankara a recunoscut că există tensiuni în relaţiile turco- germane, însă datorită recentelor eforturi de reconstruire a relaţiei bilaterale se poate vedea o îmbunătăţire a acestora. Çavuşoğlu afirmat că Germania a fost tot timpul cel mai apropiat aliat al Turciei, adăugând că Turcia nu îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Germania doar pentru câştigurile economice.”Turcia nu vrea îmbunătăţirea relaţiei cu Germania pentru avantaje economice. Turcia are demnitate. Nu ne vom pune în genunchi în faţa nimănui”, a continuat Çavuşoğlu.
Relaţiile bilaterale dintre Turcia şi Germania, două state aliate în cadrul NATO, au fost tensionate în ultimul an, după ce Berlinul a sugerat Uniunii Europene să anuleze negocierile privind aderarea Turciei la Blocul comunitar. Anterior, Germania a criticat Turcia pentru măsurile represive luate după evenimentele din iulie 2016.
Cancelarul german Angela Merkel a cerut de mai multe ori eliberarea cetăţenilor germani reţinuţi în Turcia sub acuzaţia de implicare în tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016. În replică, Turcia a acuzat Germania că oferă un refugiu militanţilor kurzi şi suspecţilor căutaţi pentru presupuse legături cu puciul eşuat. Peste trei milioane de imigranţi turci trăiesc în Germania.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu