>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Poliţistul împuşcat în cap este în comă profundă, medicii sunt rezervaţi/ Şeful IPJ Olt: A fost o eroare de manevrare a armamentului


Un poliţist din SCCO Olt a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce noaptea trecută a încercat să se împuşte în cap, pe fondul unor neînţelegeri cu iubita, aceasta din urmă fiind împuşcată în mâna stângă, în încercarea de a-l împiedica pe bărbat să-şi ia viaţa.

Şeful Poliţiei Olt, comisarul şef Cristian Voiculescu, declară că poliţistul din cadrul SCCO Olt a fost împuşcat din greşeală de iubita lui, care s-a jucat cu pistolul. ”Totul s-a întâmplat din joacă, din neglijenţă”, spune Voiculescu.
Poliţistul Bogdan Dumitrescu din cadrul SCCO se află în stare gravă la Spitalul Craiova, unde a ajuns noaptea trecută.
Şeful Poliţiei Olt, comisarul şef Cristian Voiculescu, a declarat că totul s-a întâmplat ”din joacă, din neglijenţă”.”N-a fost nimic intenţionat. A fost o eroare de manevrare a armamentului. Prietana sa l-a folosit din joacă, din neglijenţă şi s-a împuşcat în mână şi pe el în cap”, a declarat Voiculescu.
Totodată, IGPR precizează că, în cursul nopţii, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi, prin apel unic de urgenţă SNUAU 112, de către un bărbat de 38 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, cu privire la faptul că acesta a fost sunat de către o tânără de 28 ani, tot din municipiu, care i-a comunicat faptul că, în timp ce manevra un pistol, care aparţinea legal prietenului ei, ofiţer în cadrul S.C.C.O. Olt, pistolul s-a descărcat, rănind-o pe aceasta la mână, iar pe prietenul ei, în zona capului.
Imediat o echipă operativă s-a deplasat la adresa indicată, iar victimele au fost transportate la spital.
Surse apropiate anchetei declarau iniţial că poliţistul s-a împuşcat în cap, în urma unor neînţelegeri cu iubita sa.
Cercetările în cauză continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru stabilirea condiţiilor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.
Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt, medicul Alina Duminică, a declarat că poliţistul, în vârstă de 33 de ani, este în stare gravă, după ce s-a împuşcat frontal în cap, fiind transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.
Iubita acestuia a fost împuşcată în mână, ea încercând să-l împiedice pe bărbat să-şi pună capăt zilelor.
”De la noi s-a deplasat echipajul cu medic, însoţit de echipajul SMURD, au preluat de acolo două victime, care prezentau plăgi prin împuşcare. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani, cu o plagă frontală produsă prin împuşcare, cu o stare destul de gravă şi o femeie de 26 de ani, cu o plagă împuşcată a mâna stângă. Au fost transportaţi la Spitalul Slatina, iar tânărul a fost transportat mai departe către spitalul din Craiova”, a declarat Alina Duminică.
Poliţistul împuşcat în cap este în comă profundă, medicii sunt rezervaţi
Poliţistul SCCO Olt Bogdan Dumitrescu este în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, medicii fiind rezervaţi cu privire la supravieţuirea sa după ce glonţul i-a distrus aproape toată partea stângă a creierului.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Bogdan Fănuţă, a declarat că poliţistul este în comă profundă.
”Are o plagă împuşcată, la nivelul capului, pe partea stângă. La examenul tomografic efectuat, toată zona emisferului cerebral stâng este aproape distrusă, cu leziuni hemoragice severe aproape de trunchiul cerebral. La această oră, pacientul este intubat, este în comă profundă, nesedat. Starea este extrem de gravă, momentan nu putem spune dacă va putea supravieţui. (...) Se pare că s-a tras de la mică distanţă. Din câte am auzit, ar mai fi şi altă persoană împuşcată şi de aceea leziunile nu sunt atât de severe, la locul de intrare, deoarece glonţul ar fi trecut prima dată prin altcineva”, a afirmat medicul.
Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova încearcă să-l stabilizeze pe poliţist, nepunându-se problema intervenţiei chirurgicale.
”La noi a ajuns intubat, nu era în comă atât de profundă, însă acum este în comă profundă, practic nu reacţionează absolut deloc. În momentul de faţă nu se pune problema intervenţiei chirurgicale. Se pune doar problema stabilizării pacientului, dacă se poate stabiliza şi dacă leziunile pot fi într-un fel sau altul oprite din evoluţie”, a conchis medicul Fănuţă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu