>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Premierul Mihai Tudose, conferinţă de presă alături de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, înainte de şedinţa CEx al PSD: Atât timp cât mai suntem în picioare, vom da tot sprijinul pentru astfel de proiecte


Premierul Mihai Tudose a mers, luni, în vizită la Ministerul Transporturilor şi a participat la o conferinţă de presă alături de ministrul Felix Stroe pentru a anunţa demararea proiectului pentru construirea unui pod peste Dunăre, la Brăila. Tudose a avut o scurtă declaraţie în care a menţionat că "atât timp cât mai suntem in picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de infrastructura mari sa se desfasoare cu prioritate". Premierul nu a făcut declaraţii politice.

”Este o intrare în normalitate. Acest obiectiv este propus spre realizare şi discutat în anii 80. Sunt aproape 40 de ani de când se tot discută despre acest lucru. Este un pas imens. Acum spunem că 48 de luni, patru ani, este mult. Îbn urmă cu un an nici nu ne gândeam că ne apucăm să scriem primele cifre sau primele litere în acest sens”, a declarat premierul Mihai Tudose.
El a precizat că proiectul a intrat ”în linie dreaptă”.
”Este un obiectiv major şi din punct de vedere al infrastructurii rutiere de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei şi terminând cu Dobrogea, este şi un element de siguranţă naţională, dar este şi un element de normalitate. Putem să fim o ţară normală, unde un fluviu nu se mai traversează cu BAC-ul şi când e ceaţă devin anumite zone ale României insule izolate. (...) Vă garantez că atât timp mai suntem în picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de acest gen să se desfăşoare cu aceeaşi rapiditate şi implementarea lor să nu sufere niciun fel de impedimente”, a mai spus premierul Tudose.
CNAIR a semnat, luni, contractul pentru podul suspendat de la Brăila cu asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia), în valoare de aproximativ 430 de milioane de euro fără TVA.
Premierul Mihai Tudose a avut, luni dimineaţă, înaintea şedinţei CExN al PSD, la Guvern, întâlniri cu mai mulţi miniştri şi parlamentari PSD, printre care şi ministrul Transporturilor, Felix Stroe.
Luni va avea loc şedinţa CExN al PSD, în timpul căreia liderii social-democraţi vor decide în privinţa restructurării Guvernului, dorită de premierul Mihai Tudose.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu