>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

PROTESTE în Rusia: Sute de suporteri ai liderului opoziţiei, Alexei Navalnîi, cer boicotarea alegerilor prezidenţiale


Sute de suporteri ai liderului opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, au început o zi naţională de protest împotriva autorităţilor, duminică, făcând apel către alegători să boicoteze alegerile prezidenţiale, care vor avea loc pe 18 martie, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

"Voi merge să votez când va fi vorba de o alegere", a afirmat un potestatar din Vladivostok pe o pancartă.
Alte manifestaţii au avut loc în oraşele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo şi Yakuţk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că aşteaptă sute de persoane care să participe la manifestaţii similare în alte 118 oraşe.
"La mijloc sunt vieţile voastre. Câţi ani vreţi să mai trăiţi cu aceşti hoţi, bigoţi şi ticăloţi", a afirmat Navalnîi într-un video publicat înainte de manifestaţii.
La Moscova, unde autorităţile aşteaptă să înceapă protestele, poliţia a intrat cu forţa într-un din birourile lui Navalnîi şi a început să interogheze oamenii, presa relatând că ar fi fost vorba despre o alertă de bombă.
Poliţa a închis un studio de televiziune al opoziţiei, însă un altul continuă să funcţioneze. Şase susţinători ai lui Alexei Navalnîi au fost reţinuţi la Moscova şi cel puţin 16 au fost reţinuţi în alte părţi ale Rusiei, a informat un grup independent de monitorizare.
Navalnîi a declarat că va participa la protestele din Moscova. Este neclar unde se află acesta la momentul actual.
În Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale la data de 18 martie, iar lui Alexei Navalnîi i s-a interzis dreptul de a se înscrie în cursa electorală.
În luna octombrie, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat. El a mai fost încarcerat de două ori în 2017, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri împotriva corupţiei de la nivel guvernamental.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu