>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Semifinală românească în turneul de la Shenzhen: Simona Halep o va întâlni pe Irina Begu | VIDEO


Liderul mondial Simona Halep şi Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA, vor juca, joi, în sferturile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului de la Shenzhen, informează site-ul wtatennis.com.

UPDATE ora 11:15: Liderul mondial Simona Halep s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen, fază în care o va întâlni pe Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul patru şi locul 43 WTA.


Principala favorită a competiţiei s-a impus, cu scorul de 6-2, 6-2, împotriva Arynei Sabalenka din Belarus, numărul 73 mondial. Partida a durat 57 de minute.
De-a lungul întâlnirii, Halep a reuşit 11 lovituri direct câştigătoare şi a comis cinci erori neforţate, în timp ce adversara sa a avut 12 lovituri direct câştigătoare şi 22 de greşeli neprovocate. Românca a servit patru aşi şi a comis două duble greşeli.
"Cred că am dominat jocul. Ştiam că adversara loveşte puternic, dar am stat bine pe picioare. Nu este uşor să joci împotriva unei jucătoare ca ea, care loveşte atât de puternic. Încă sunt departe de câştigarea titlului. Voi căuta să câştig de fiecare dată când intru pe teren. Mă simt bine aici la Shenzhen, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit aici!", a spus Halep, la finalul partidei.
Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Irina Begu, care a trecut, joi dimineaţă, scor 7-5, 7-5, de jucătoarea ungară Timea Babos, a opta favorită şi numărul 55 mondial.
UPDATE ora 8:10 Irina Begu a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 7-5, pe sportiva Timea Babos din Ungaria, calificându-se în semifinalele Shenzhen.
Partida a durat o oră şi 56 de minute.
"A fost un meci foarte dificil. O ştiu foarte bine pe Timea, a fost mereu dificil când am întâlnit-o. Sunt foarte fericită că am reuşit să gestionez setul secund şi să câştig meciul. E primul turneu al anului, nu este niciodată uşor. Ai nevoie de ritm, de meciuri în picioare şi sunt atât de bucuroasă că am ajuns în semifinale", a spus Irina Begu, după meci.
În semifinale, Irina Begu o va întâlni pe câştigătoarea dintre Halep şi Aryna Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA.
Într-o altă partida desfăşurată joi dimineaţă în sferturile turneului de la Shenzhen, rusoaica Maria Şarapova, locul 59 WTA, a trecut de Zarina Diyas din Kazahstan, numărul 66 mondial, scor 6-3, 6-3.
Toate meciurile de joi se vor disputa pe arena centrală. În partida inaugurală.
După ora 09:00, Simona Halep, principala favorită a competiţiei, va juca împotriva Arynei Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA, în cel de-al treilea meci de pe arena centrală. Halep se află pe aceeaşi parte de tablou cu Irina Begu, astfel că româncele s-ar putea întâlni în semifinale.
Ultimul meci al zilei va avea loc între cehoaicele Katerina Siniakova, cap de serie numărul 6 şi locul 47 WTA, şi Kristyna Pliskova, numărul 61 mondial.
Prezenţa în penultimul act al probei de simplu este premiată la turneul din China cu un cec de 43.663 de dolari şi 110 puncte WTA. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu