>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Simona Halep a învins-o pe Irina Begu şi s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen/ Cine este adversara Simonei Halep în finala turneului


Simona Halep, principala favorită şi liderul mondial, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul patru şi locul 43 WTA, şi s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen.

Partida a durat o oră şi 28 de minute. De-a lugnul întâlnirii, Halep a reuşit 15 lovituri direct câştigătoare şi a comis 15 erori neforţate, în timp ce Begu a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 23 de greşeli neprovocate.
A fost a şasea victorie obţinută de Halep în faţa Irinei Begu, în tot atâtea întâlniri directe în circuitul WTA.
"A fost un meci greu. Irina este o jucătoare puternică, iar în setul doi ea şi-a îmbunătăţit jocul. Eu am lovit, însă, mingea mai tare şi sunt mândră de victoria mea de astăzi. Este un sentiment minunat să fiu din nou în finală. Abia aştept să joc. Anul trecut, Siniakova m-a învins aici, iar să joc împotriva Mariei Şarapova este mereu o provocare", a afirmat Halep, care a câştigat turneul de la Shenzhen în 2015.
În cea de-a doua semifinală, rusoaica Maria Şarapova, locul 59 WTA, o va înfrunta, după ora 10:00, pe jucătoarea cehă Katerina Siniakova, cap de serie numărul şase şi locul 47 WTA.
Prezenţa în penultimul act al probei de simplu este premiată la turneul din China cu un cec de 43.663 de dolari şi 110 puncte WTA. Calificarea în finală este premiată cu 81.251 de dolari şi 180 de puncte.
Katerina Siniakova, adversara Simonei Halep în finala turneului de la Shenzhen
Simona Halep, principala favorită şi liderul mondial, o va întâlni pe jucătoarea cehă Katerina Siniakova, cap de serie numărul şase şi locul 47 WTA, care a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, pe rusoaica Maria Şarapova, numărul 59 mondial.

Siniakova a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a obţine calificarea în finală. Cehoaica a izbucnit, apoi, în lacrimi, la capătul unei partide care a durat o oră şi 55 de minute. "A fost greu, am încercat să lupt pentru fiecare minge. În al doilea set am fost, totuşi, aproape. Mi-am pierdut serviciul, dar tot am luptat şi m-am ţinut tare", a spus Siniakova, la finalul jocului.
În vârstă de 26 de ani, Halep o va înfrunta pentru a doua oară în carieră pe Siniakova, care este cu cinci ani mai tânără decât românca. Primul meci dintre cele două a avut loc chiar la ediţia trecută a turneului de la Shenzhen şi a fost câştigat de cehoaică, scor 6-3, 4-6, 7-5, în optimi. Siniakova avea să câştige şi turneul.
Finala va avea loc sâmbătă dimineaţă, de la 08:00, ora României. "Mâine va fi un meci diferit, ea mă ştie acum puţin mai bine şi cred că va fi un meci greu. Sunt fericită, însă, că m-am calificat în finală", a adăugat Siniakova.
La rândul ei, Simona Halep are în palmares un titlu cucerit la Shenzhen în 2015.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu