>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tăriceanu: Şi noi ne vom întâlni cu preşedintele Comisie Europene, vom utiliza acest prilej


Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că va discuta cu preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, în întâlnirile directe pe care le vor avea, la fel cum va discuta şi şeful statului.

„N-aveţi nicio îndoială, o vom face şi noi, la fel, în întâlniri directe, pentru că această comunicare, până la urmă, va trebui făcută în special dintre Comisie şi corespondentul din România, care este Guvernul României şi, sigur, Parlamentul care este implicat în activităţile de legiferare, unde avem o serie de chestiuni care se regăsesc în măsurile menţionate pentru a fi puse în aplicare în baza MCV. Deci vom avea, fără îndoială, acest prilej pe care îl vom utiliza”, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu, la România Tv, întrebat ce îl împiedică să discute direct cu preşedintele Comisiei Europene.
De asemenea, liderul ALDE a precizat că se încearcă o manipulare prin manifestările din stradă, care îi face pe cei din Occident să se întrebe ce se întâmplă în România.
„Există o anumită tendinţă în România ca instituţiile fundamentale, democratice şi legitime, ale statului şi suveranitate Parlamentului de a legifera să fie puse sub semnul întrebării şi să se încerce deligitimarea lor şi, în schimb, să trecem la o formulă inedită de democraţie, democraţia străzii, democraţia, până la urmă, vorbim după cum vedeţi de grupuri vocale, de protestarai care nu sunt confortabili cu rezultatul alegerilor şi care au propria lor agendă politică pe care ar vrea să o impună majorităţii. În urma acestor manipulări, ce întrebări îşi pun oamenii din Occident? <<E grav, acolo se afectează independenţa justiţiei, hai să ne preocupăm>>”, a adăugat Tăriceanu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu