>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vehiculul Patriarhului Ortodox de la Ierusalim, atacat cu pietre de sute de palestinieni creştini / Motivul pentru care protestatarii au strigat "trădător, trădător"


Sute de palestinieni creştini au aruncat cu pietre şi sticle de apă în vehiculul Patriarhului Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, în semn de protest faţă de decizia instituţiei religioase de a vinde terenuri unor grupuri evreieşti.

Protestatarii au blocat convoiul Patriarhului Teofil al III-lea în timp ce acesta se îndrepta spre o biserică din Betleem unde urma să participe la slujba de Crăciun.
Aceştia au aruncat cu pietre şi sticle de apă, au lovit vehiculul cu pumnii şi au scandat "trădător, trădător", înainte ca forţele de securitate palestiniene să-i îndepărteze. Geamurile a trei maşini din convoi au fost sparte, însă vehiculului patriarhului nu a fost avariat.
Presa israeliană a relatat pe larg despre aceste vânzări controversate de terenuri, inclusiv proprietăţi în Ierusalimul de Est şi de Vest. Potenţialii cumpărători sunt investitori israelieni şi evrei.
Oficialii din cadrul Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim afirmă că sunt nevoiţi să vândă terenuri pentru a plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului. Până acum, instituţia religioasă închiria pe termen lung terenurile rezidenţilor.
Palestinienii se opun vânzării terenurilor către investitori evrei şi israelieni, considerând o acţiune în acest sens drept un act de trădare.
Protestatarii sunt creştini din Betleem, Nazaret şi alte oraşe din Israel.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu