>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Liviu Dragnea, după ce preşedintele a acceptat-o pe Viorica Dăncilă pentru formarea noului Guvern: Vrem ca pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură/ Dăncilă: Punerea în practică a programului de guvernare, importantă pentru români


Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri, după desemnarea Viorică Dăncilă în funcţia de premier, că liderii PSD se vor reuni luni pentru a stabili componenţa Guvernului, iar în 29 ianuarie este posibil votul de învestitură.

"Preşedintele a acceptat propunerea noastră şi a desemnat-o pe doamna Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier. Preşedintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din Opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD şi îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România şi preşedintele a vrut să evite asta", a declarat Liviu Dragnea, după desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier.
Liderul PSD a anunţat că în cursul zilei de luni social democraţii se vor reuni în şedinţă pentru a stabili comporenţa Guvernului.
"Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru ca pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură în Parlament. Luni va fi convocat comitetul executiv PSD pentru discuta despre componenţa noului cabinet", a mai spus Dragnea.
Premierul susţinut de PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, că aşteaptă votul de învestitură al Parlamentului, afirmând că pentru PSD şi pentru români este importantă implementarea programului de guvernare, ”tratarea aşa cum se cuvine” a Centenarului şi pregătirea preşedinţiei Consiliului UE.

”Mulţumesc domnului preşedinte Iohannis, domnului preşedinte Dragnea, colegilor mei şi colegilor de alianţă pentru încrederea acordată. Aştept să avem votul în Parlament pentru că pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare, pentru România şi pentru români, să tratăm aşa cum trebuie 2018 - anul Centenarului (Marii Uniri-n.r.), dar în acelaşi timp să pregătim preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019”, a declarat premierul desemnat de PSD, Viorica Dăncilă într-o declaraţie de presă susţinută alături de liderul PSD, la Parlament.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu