>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Răsturnări de situaţie la votul din PSD pentru noul executiv: Guvernul Dăncilă îşi schimbă structura. Nume noi: Teodorovici va prelua Finanţele. Cine va veni la Sănătate, Transporturi şi Educaţie LISTA FINALĂ | LIVE TEXT


Comitetul Executiv al PSD decide vineri, prin vot, cine sunt social-democraţii care vor ocupa funcţii în viitorul Cabinet Dăncilă. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, înainte de şedinţa CEx, că din viitorul Executiv nu vor face parte miniştri cu probleme de integritate. Întrebat de Rovana Plumb, liderul PSD a afirmat că aceasta nu are vreo problemă.

UPDATE 13.24
Guvernul Dăncilă îşi schimbă structura şi va avea patru vicepremieri

Guvernul Dăncilă îşi schimbă structura şi va avea patru vicepremieri, potrivit unor surse politice, cei patru fiind Viorel Ştefan, Ana Birchall, Paul Stănescu şi Graţiela Gavrilescu.
Lista completă a Cabinetului Dăncilă:
Viorica Dăncilă, premier
Viorel Ştefan, vicepremier 
Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministrul Mediului
Ana Birchall, vicepremier şi ministru pentru implementarea Afacerilor Europene
Paul Stănescu, vicepremier şi ministrul Dezvoltării
Valentin Popa, ministrul Educaţiei
Nicolae Burnete, ministrul Cercetării
Anton Anton, ministerul Energiei
Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
Rovana Plumb- ministrul Fondurilor Europene
Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlament
Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor
George Ivaşcu, ministrul Culturii
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii
Dănuţ Andruşca, ministrul Economiei
Radu Oprea- ministrul pentru Mediul Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat
Lucian Şova, ministrul Transporturilor
Carmen Dan- ministrul Afacerilor Interne
Mihai Fifor- ministrul Apărării
Tudorel Toader- ministrul Justiţiei
Petre Daea- ministrul Agriculturii
Lia Olguţa Vasilescu- ministrul Muncii
Bogdan Cojocaru- ministrul Comunicaţiilor
Ioana Bran, ministrul pentru Tineret şi Sport
Bogdan Trif- ministrul Turismului
Ioan Deneş- ministrul Apelor şi Pădurilor
Natalia Intotero- ministerul Românilor de Pretutindeni
Victor Negrescu- ministru delegate pentru Afaceri Europene
UPDATE 13.00
Sorina Pintea- Sănătate, Dănuţ Andruşca- Economie, Lucian Şova- Transporturi
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Sorina Pintea a fost votată de social democraţii din şedinţa CEx pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Dănuţ Andruşca pentru funcţia de ministru al Economiei, iar Lucian Şova la Transporturi, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
Sorina Pintea, propusă de PSD pentru funcţia de ministrul al Sănătăţii, a fost manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare în perioada 2009-2013, apoi director economic la Direcţia Silvică Maramureş şi consilier integrarea europeană între 2003-2005.
În 2011, pe vremea când era manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, numele Sorinei Pintea se afla pe prima pagină a ziarelor, după ce fiul ei, Ionuş Pintea, a fost reţinut de poliţiştii BCCO, în urma unei descinderi organizate într-un dosar de trafic de droguri.
Pintea a obţinut vineri mai multe voturi faţă de Rodica Nassar, propunerea anunţată de Gabriela Firea înainte de şedinţă.
Dănuţ Andruşcă, persoana propusă pentru funcţia de ministru al Economiei este parlamentar de Neamţ şi se afllă la primul mandat.
Acesta este vicepreşedintele Comisiei de Industrii şi a făcut parte şi din comisia specială ANRE.
La ministerul Transporturilor va ajunge Lucian Şova, deşi un nume vehiculat era al lui Răzvan Cuc, ce a mai deţinut această funcţie.
UPDATE 12.45 
Viorel Ştefan, votat vicepremier şi George Ivaşcu, la Cultură- voturile din CEx PSD- surse
Comitetul Executiv PSD a votat vineri ca Viorel Ştefan să ocupe funcţia de vicepremier fără portofoliu, în timp ce George Ivaşcu a fost susţinut pentru funcţia de ministru al Culturii, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
UPDATE 12:41
Profesorul universitar Valentin Popa a fost votat de Comitetul Executiv PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, acesta reuşind să obţină nominalizarea în detrimentrul Ecaterinei Andronescu.
PSD Suceava a anunţat că îl va susţine pe profesorul universitar Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava, pentru a prelua funcţia de ministru al Educaţiei.
Potrivit surselor politice, acesta a fost votat, în urmă cu puţin timp, de CEx PSD ca fiind nominalizarea pentru funcţia de ministru al Educaţiei.
Gabriela Firea anunţase anterior şedinţei că o susţine pe Ecaterina Andronescu pentru această funcţie.
UPDATE 12:26
Propunerea ALDE pentru Ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educaţiei, după ce Toma Pectu, actual ministru al Energiei a anunţat vineri că nu intenţionează să facă parte din viitorul Guvern.
UPDATE 12:18
Eugen Teodorovici a fost votat de Cex PSD pentru funcţia de ministru al Finanţelor,au declarat surse politice pentru Mediafax.
Teodorovici a fost propunerea PSD Tulcea pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice sau pentru un portofoliu la Ministerul Fondurilor Europene.
La rândul său, Eugen Teodorovici a spus că nu se poate pronunţa în acest caz decât după CEx PSD.
„Mă onorează propunerea. Sigur, niciunul dintre portofolii nu mi-ar fi străin, după atâţia ani de când lucrez în administraţia publică”, a declarat Teodorovici.
Din iunie 2009 şi până în mai 2012, Eugen Teodorovici ocupă poziţia de director al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi a României.
Din decembrie 2012 a fost ministrul al Fondurilor Europene în Guvernul condus de Victor Ponta şi senator PSD de Buzău în Parlamentului României. Din martie 2015 a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor Publice în Guvernul României condus de Victor Ponta.
UPDATE 12.00 : Lista miniştrilor din Cabinetul Dăncilă. Care sunt ultimele nume vehiculate
Liderii social democraţi se află, la ora transmiterii ştirii, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care se validează lista miniştrilor din Cabinetul Dăncilă. printre numele noi sunt cele ale Rodicăi Nassar, Adrian Dobre sau George Ivaşcu.

Lista vehiculată:
Viorel Ştefan , vicepremier
Paul Stănescu, vicepermier
Graţiela Gavrilescu, vicepremier
Rovana Plumb, ministerul Fondurilor Europene
Ionuţ Mişa , ministerul Finanţelor
Lucian Şova, ministrul Transporturilor
Ioan Deneş, ministrul Apelor şi al Pădurilor
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei
Sorina Pintea, Elena Dinu sau Rodica Nassar , ministrul Sănătăţii
Adrian Dobre, ministru pentru Dialog Social
Bogdan Trif, ministerul Turismului
George Ivaşcu, ministrul Culturii
Ioana Bran, ministrul Tineretului
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei
Teodor Meleşcanu , ministru de Externe
Mihai Fifor, ministrul Apărării
Petre Daea, ministrul Agriculturii
Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
Declaraţii înainte de şedinţa CEx a PSD
Dragnea: Nu va fi niciun ministru cu probleme de integritate. Rovana Plumb nu are nicio problemă 
"Unele propuneri nu au fost acceptate. (...) La fiecare propunere va fi vot nominal. Nu cred că va fi vreun ministru cu probleme de integritate ", a declarat Liviu Dragnea,a înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Întrebat de situaţia Rovanei Plumb, al cărei nume este vehiculat pentru a ocupa postul de vicepremier, Dragnea a declarat că "la domana Plumb, din moment ce a fost respinsă de Parlament cererea (n.r.: de urmărire penală), înseamnă că nu are nicio problemă".
Procurorii DNA au cerut Parlamentului, în 2017, încuviinţarea urmăririi penale a Rovanei Plumb în dosarul "Belina", cerere care a fost însă respinsă.
Referitor la Paul Stănescu, pentru care DNA cere redeschiderea unui dosar, preşedintele PSD a declarat că acesta şi-a anunţat deja intenţia de a demisiona dacă devine inculpat.
Dăncilă, despre miniştrii cabinetului său: "Sunt nume noi, dar şi miniştri din vechiul Guvern"
Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că din viitorul cabinet vor face parte şi nume noi, fără a da detalii dacă printre viitorii miniştri sunt şi persoane care au probleme de integritate.

"Am participat la analiza viitorului cabinet PSD-ALDE, am evaluat propunerile, în şedinţa CEx vor fi supuşi unui vot, nu pot să vă dau lista acum", a declarat Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa Cex PSD ce vineri.
Întrebată dacă vor fi persoane cu probleme de integritate, aceasta a declarat că nu poate da detalii atâta timp cât este doar premier desemnat şi nu ocupă propriu-zis funcţia.
" Sunt nume noi, dar şi miniştri din vechiul Guvern", a mai spus Dăncilă.
Firea: Am dori pe Nasar la Sănătate, Andronescu la Educaţie şi Ivaşcu la Cultură.O susţinem pe Plumb
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că atât ea cât şi primarii de sectoare îi propun pe Rodica Nasar la Ministerul Sănătăţii, pe George Ivaşcu la Cultură şi pe Ecaterina Andronescu la Educaţie. De asemenea, edilul şi-a anunţat susţinerea pentru revenirea Rovanei Plumb.

"Ne-am dori să susţinem pentru portofoliile Cultură, Sănătate şi Educaţie. Votul este cel mai important. Ne dorim o echipă profesionistă, îmi pun mari speranţe în Viorica Dăncilă, o cunosc şi cred că toate proiectele Capitalei blocate până acum vor intra într-o noua fază. (..) Am avut o relaţie profesională bună cu domnul ministru Bodog şi nu am ce să-i reproşez, cel puţin prin modul cum a tratat cele 19 spitale din subordinea primăriei, dar noi ne-am dori foarte mult ca doamna Rodica Nasar, preşedintele PSD Sector 2, să fie ministru şi o să o şi propunem, sperăm doar să nu se retragă, pe doamna Andronescu la Educaţie şi pe domnul Ivaşcu la Cultură. (..) O susţinem pe doamna Plumb pentru postul de vicepremier", a declarat Gabriela Firea.
Întrebată despre posibili membri ai Guvernului cu probleme penale, Firea a răspuns: "Până la o hotărâre definitivă a unei instanţe, orice persoane este nevinovată".
Bodog nu mai vrea să facă parte din noul Guvern: Am informat conducerea
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, înainte de CEx PSD, că nu îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de ministru, precizând că a informat conducerea partidului şi că va susţine persoana care va prelua portofoliul.
Propunerea vehiculată pentru preluarea portofoliului este Rodica Nasar, preşedinte PSD Sector 2, aceasta fiind propusă şi susţinută de PSD Bucureşti şi de primăriile de sectoare.
"Am avut o relaţie profesională bună cu domnul ministru Bodog şi nu am ce să-i reproşez, cel puţin prin modul cum a tratat cele 19 spitale din subordinea primăriei, dar noi ne-am dori foarte mult ca doamna Rodica Nasar, preşedintele PSD Sector 2, să fie ministru şi o să o şi propunem, sperăm doar să nu se retragă, pe doamna Andronescu la Educaţie şi pe domnul Ivaşcu la Cultură. (..) O susţinem pe doamna Plumb pentru postul de vicepremier", a declarat Gabriela Firea.
Florian Bodog este al doilea ministru care a anunţat că nu va face parte din Guvernul Dăncilă. Vineri dimineaţa, Marius Dunca a anunţat că se retrage din fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului, precizând că s-a consultat şi cu Liviu Dragnea.
"Mi-a spus de ieri (n.r. de demisie). Vrea să se ocupe mai multe de organizaţia PSD din Braşov şi am luat act de asta. Atunci va fi o altă opţiune", a declarat Liviu Dragnea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu