>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vladimir Putin susţine că liderul opoziţiei, Alexei Navalnîi, este alegerea SUA pentru preşedinţia Rusiei


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că liderul opoziţiei, Alexei Navalnîi, ar fi alegerea Statelor Unite pentru preşedinţia Rusiei, după ce Washingtonul a condamnat decizia potrivit căreia Navalnîi nu are niciun drept legal să candideze, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Persoana pe care aţi menţionat-o (Navalnîi) nu este singura care nu a primit dreptul să candideze (la alegeri), dar din anumite motive nu se vorbeşte şi despre ceilalţi oameni. Acest lucru arată în mod evident preferinţele administraţiei SUA atunci când vine vorba despre persoana pe care o vor la conducerea altei ţări şi pe care ar dori să o avanseze în politica Rusiei", a spus Putin într-un interviu televizat.
În luna decembrie a anului trecut, Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunţat că Alexei Navalnîi nu are niciun drept legal să candideze, din cauza unei sentinţe de cinci ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind deturnare de fonduri.
Statele Unite şi Uniunea Europeană au criticat decizia, considerând că este motivată politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că sentinţa din 2014 privind fraude comise de către Navalnîi a fost "arbitrară şi vădit nejustificată".Rusia va organiza alegeri prezidenţiale la 18 martie 2018. Vladimir Putin a anunţat că va candida ca independent, având o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.
Vladimir Putin a exercitat două mandate de preşedinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce preşedinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al preşedintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 şi se va încheia pe 7 mai 2018.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu