>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

ALERTĂ falsă privind atac cu ANTRAX în Bruxelles, în zona în care se află Consulatul României/ MAE: Nu au fost afectaţi cetăţeni români | FOTO, VIDEO


Autorităţile belgiene au fost mobilizate vineri după-amiază în centrul oraşului Bruxelles, din cauza suspiciunilor unui atac cu antrax, în zona în care se află Consulatul României, afirmă surse citate de presa belgiană.

Alerta de securitate din Bruxelles s-a încheiat/ Substanţa din plicul suspect nu era periculoasă
Alerta privind posibilul atac cu antrax în centrul oraşului Bruxelles s-a încheiat vineri seară, autorităţile stabilind că substanţa găsită în plicul suspect nu este periculoasă, informează cotidianul belgian Le Soir.
Alerta de securitate de pe Bulevardul Régent din Bruxelles s-a încheiat la ora 19.00 (20.00, ora României).
Advertisement
Pudra din plic nu era antrax, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.
Autorităţile belgiene au refuzat să dezvăluie cui îi era adresat plicul suspect.
Suspiciuni  privind atac cu antrax, în zona în care se află Consulatul României
Autorităţile belgiene au fost mobilizate vineri după-amiază în centrul oraşului Bruxelles, din cauza suspiciunilor unui atac cu antrax, în zona în care se află Consulatul României, afirmă surse citate de presa belgiană. Alerta a fost declanşată după primirea unui plic care conţinea un praf suspect la adresa Bulevardul Régent, numerele 47-48. La această adresă sunt două firme private şi sediul Consulatului României, relatează site-urile de ştiri DHnet.be şi Sudinfo.be.
Alerta a fost declanşată după primirea unui plic care conţinea un praf suspect la adresa Bulevardul Régent, numerele 47-48. La această adresă sunt două firme private şi sediul Consulatului României, relatează site-urile de ştiri DHnet.be şi Sudinfo.be. În apropiere se află şi sediul Ambasadei Statelor Unite.
"Am primit un apel la ora 14.37 în care se anunţa primirea unui pachet suspect la o adresă de pe Bulevardul Régent", a confirmat Olivier Slosse, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din zona Ixelles (Bruxelles).
"Două persoane au intrat în contact direct cu plicul, iar alte două au avut contact indirect. Deocamdată, nu prezintă niciun simptom, dar au fost transportate la spital din raţiuni de precauţie", a declarat Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles.
"Serviciile pentru decontaminare au fost mobilizate. Substanţa a fost izolată şi va fi analizată", a precizat Pierre Meys.
Conform altor surse, patru persoane au fost plasate în carantină din cauza incidentului.
Autorităţile belgiene încearcă să afle cine a trimis plicul suspect.
MAE: Nu au fost afectaţi cetăţeni români
Ministerul Afacerilor Externe a precizat vineri, în privinţa alertei cu un plic suspect din imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Secţiei Consulare a Amabasadei României la Bruxelles, că nu a fost afectată integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român.
"În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare. Reprezentanţii poliţiei au comunicat reprezentanţilor Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare şi că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situaţii. În prezent, activitatea Secţiei Consulare se desfăşoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român", se arată într-un comunicat MAE transmis agenţiei MEDIAFAX.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu