>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Augustin Lazăr: Magistraţii răspund şi penal. Poate vor să răspundă doar anumiţi magistraţi


Procurorul general al României, a declarat, miercuri, la bilanţul DNA, că magistraţii răspund chiar şi penal pentru faptele lor, menţionând că este posibil să se dorească ca doar anumiţi magistraţi, care au dat anumite dosare, să răspundă.

"În ceea ce priveşte calitatea inculpaţilor, observăm că majoritatea covârşitoare are calitatea de demnitari. Alţi şase inculpaţi au calitatea de magistrat: trei judecători şi trei procurori. Se insinuează în public că magistraţii nu răspund. Rămâne ca dvs să evaluaţi că poate eu sunt subiectiv dacă spun că magistraţii răspund chiar şi penal. Sau poate vor să răspundă anumiţi magistraţi care au dat anumite soluţii şi cineva simte o anumită frustrare. Nu ştiu..", a declarat Augustin Lazăr.
Procurorul general al României susţine că 2017 a fost un an mai sensibil, însă magistraţii ajunşi la maturitate profesională "trebuie să demonstreze capacitatea de a rezolva lucrurile adevărate", pentru că "atunci când e oceanul liniştit, e uşor să navighezi".
"Corupţia rămâne în continuare un fenomen mai actual ca oricând şi, în niciun caz, corupţie nu e un brevet românesc, e un fenomen internaţional . (..) În rapoartele care au fost întocmite de experţii europeni până în prezent, DNA a fost evaluata ca fiind între primele cinci structuri europene recomandabile pentru schimburi de bune practici", a spus procurorul general.
Augustin Lazăr a precizat că Ministerul Public se confruntă cu lipsa ocupării în întregime a schemei de personal. "Trebuie să găsim resurse necesare la Ministrul Public ca să poată funcţiona şi dosarele să nu aştepte pentru că în perioada următoare sigura va veni cineva să întrebe de ce s-au prescirs".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu