>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

China acuză SUA de lipsă de respect după avertismentul lui Tillerson către ţările latino-americane


Beijingul acuză Washingtonul de lipsă de respect faţă de America Latină, după ce secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a avertizat ţările din această regiune în legătură cu dependenţa economică de China, informează agenţia de ştiri Reuters.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a avertizat, joi, că Rusia şi China îşi asumă roluri ”alarmante” în America Latină şi a cerut statelor din regiune să coopereze cu Statele Unite.
”America Latină nu are nevoie de noi puteri imperiale care caută beneficii pentru propriul popor”, a declarat Tillerson, în cadrul unui discurs susţinut înaintea unui turneu pe care urmează să-l desfăşoare în America de Sud.
Într-un comunicat publicat vineri seara, Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că la baza cooperării între China şi America Latină stau interese şi necesităţi comune."Ceea ce a spus Statele Unite este în întregime împotriva adevărului şi este o dovadă de lipsă de respect faţă de numărul vast de ţări din America Latină", se afirmă în comunicatul emis de MAE chinez.
Cooperarea dintre China şi ţările din America Latină se bazează pe egalitate, reciprocitate, deschidere şi incluziune, au adăugat autorităţile de la Beijing.
"China este un cumpărător internaţional major de mărfuri în vrac din America Latină şi importă din ce în ce mai multe produse agricole şi cu valoare adăugată ridicată din regiune", se mai arată în comunicat.
"Sperăm că ţările relevante vor abandona conceptele depăşite ale jocurilor cu sumă zero şi vor analiza dezvoltarea relaţiilor China-America Latină într-o manieră deschisă şi inclusivă", mai precizează Beijingul.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu