>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DE DRAGOBETE, DESPRE ANDREEA, CU DRAGOSTE ŞI RESPECT …


 Să ai 17 ani, să fii un elev eminent, să te pregăteşti să devii un bun medic, iar timpul tău liber să-l dedici salvării de vieţi arată caracterul nobil, iubirea faţă de semeni, pasiunea şi respectul pentru munca de salvator profesionist.                                                                  

Andreea Dănăricu este o tânără de 17 ani din municipiul Tg-Jiu, care a aflat despre proiectul „Salvator din pasiune” desfăşurat în cadrul ISU Gorj şi a decis ca, în loc să-şi petreacă timpul liber aşa cum şi-l petrec majoritatea tinerilor de vârsta ei, să se alăture salvatorilor profesionişti şi să-şi pună priceperea şi bunăvoinţa în sprijinul oamenilor încercaţi de viaţă şi asta fără să primească nimic în schimb.
Atunci când ia o pauză din învăţat, îmbracă uniforma roşie caracteristică echipajelor noastre SMURD şi însoţeşte echipajele la misiunile care le sunt încredinţate, încercând să aplice lucrurile pe care le-a învăţat până acum de la salvatori şi să înveţe lucruri noi. 
Nu este remunerată pentru acest lucru...primeşte doar mulţumirile oamenilor pe care îi ajută... Am întrebat-o: Ce te-a determinat să alegi să fie voluntar? Mi-a răspuns că intenţionează să urmeze o carieră în Medicină şi a vrut să se familiarizeze cu acest domeniu. Atunci însă, când a intrat în unitatea noastră şi a participat la prima intervenţie alături de echipajele SMURD, iar persoana căreia a trebuit să-i ofere ajutor, cu faţa în lacrimi, i-a mulţumit pentru ajutorul primit, a înţeles că singura meserie pe care vrea să o urmeze este aceea de a fi medic. Ştim cu toţii că, în zilele noastre, tehnologia, ieşirile cu prietenii, hainele de firmă sau multe altele, sunt preocupările tinerilor de vârsta acestei domnişoare. Ea ar trebui să fie un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta ei! Cu siguranţă nu pot deveni toţi voluntari, pompieri militari şi nici medici, dar cert este că să ajuţi este cel mai nobil lucru, indiferent de forma ajutorului pe care îl oferi... Noi suntem salvatori profesionişti! Faptele ne definesc! Este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri cu un caracter nobil, cu dragostea pentru semeni şi respectul pentru munca salvatorilor profesionişti  de care dă dovadă această tânără sunt un exemplu chiar şi pentru noi...şi are doar 17 ani! Andreea, îţi dorim mult succes în cariera pe care  ţi-ai propus-o şi vrem să ştii că ar fi o onoare pentru noi dacă, vreodată, vei ajunge să lucrezi în instituţia noastră, pentru că din familia ISU Gorj deja faci parte! Vino şi tu alături de noi, fii SALVATOR DIN PASIUNE şi poţi deveni SALVATOR PROFESIONIST! Arată-le că POŢI!

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu