>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Henry Kissinger: Administraţia Trump analizează tot mai mult posibilitatea atacării Coreei de Nord


Administraţia Donald Trump începe să analizeze din ce în ce mai mult posibilitatea lansării unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, a afirmat, în Senatul Statelor Unite, fostul secretar de Stat american Henry Kissinger.

Administraţia Donald Trump începe să analizeze din ce în ce mai mult posibilitatea lansării unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, a afirmat, în Senatul Statelor Unite, fostul secretar de Stat american Henry Kissinger.
Henry Kissinger, în vârstă de 94 de ani, a fost invitat de membrii Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA pentru a oferi consultanţă în scopul soluţionării problemelor globale. Alături de el au fost chemaţi fostul secretar de Stat George Shultz, în vârstă de 97 de ani, şi Richard Armitage, fost subsecretar de Stat, în vârstă de 72 de ani.
Henry Kissinger a explicat că regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, reprezintă în prezent cea mai mare ameninţare la adresa securităţii mondiale, subliniind că denuclearizarea Peninsulei Coreea trebuie să fie un obiectiv "fundamental" în materie de politică externă. "Cea mai urgentă provocare la adresa securităţii mondiale este evoluţia programului nuclear nord-coreean", a afirmat Henry Kissinger, diplomat şi teoretician politic, fost secretar de Stat american şi consilier pentru Siguranţa naţională în timpul administraţiilor Richard Nixon şi Gerald Ford.
Henry Kissinger a notat că relaţiile între Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord au ajuns într-un moment determinant. "Va trebui să acţionăm decisiv, iar tentaţia de a aborda problema printr-un atac preventiv este puternică, cu argumente raţionale, deşi nu am văzut încă nicio declaraţie publică a vreunui oficial", a afirmat Kissinger, citat de publicaţia Daily Mail şi de site-ul Quotidiano.net.
"În orice caz, eu aş fi foarte preocupat de un eventual război declanşat unilateral de SUA la frontierele cu Rusia şi China fără susţinerea unei părţi semnificative a comunităţii internaţionale ori cel puţin a ţărilor asiatice", a explicat diplomatul american.
Preşedinţii din SUA şi Coreea de Nord, Donald Trump şi Kim Jong-Un, s-au ameninţat în mai multe rânduri cu atacuri nucleare. Recent, Phenianul a acuzat, prin vocea ministrului nord-coreean de Externe Ri Yong Ho, că Washingtonul vrea să declanşeze un "conflict nuclear".
Coreea de Nord a efectuat în ultimii ani o serie de teste nucleare şi balistice, avertizând că poate ataca Statele Unite.
În pofida detensionării temporare a relaţiilor dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud în contextul Jocurilor Olimpice de Iarnă, Phenianul a avertizat vineri seară că va reacţiona dacă armata americană şi cea sud-coreeană vor relua exerciţiile comune. "Noi facem eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiilor intercoreene, dar nu vom asista pasivi la acte sinistre de ignorare a eforturilor noastre", a atras atenţia ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, într-o scrisoare adresată Naţiunilor Unite, conform agenţiei Reuters.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu